Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2020 13:40

Καταφύγιο αδέσποτων από τους Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης

Γράφτηκε από την

Στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» εντάχθηκε στο πλαίσιο της πρόσκλησης Χ, η πράξη «Κατασκευή και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς», συνολικού προϋπολογισμού 744.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Φορέας υλοποίησης του έργου θα είναι ο Δήμος Μεσσήνης, ενώ το έργο θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο διαδημοτικής συνεργασίας με τον Δήμο Καλαμάτας.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: “Η δημοτική αρχή Μεσσήνης είχε επισημάνει από την αρχή της θητείας της ότι είναι επιτακτική ανάγκη η εξεύρεση τρόπου φροντίδας των αδέσποτων ζώων. Στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθησίας και της αγάπης για τα ζώα που έχουν εγκαταλειφθεί ή μεγαλώσει στον δρόμο, η κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων που θα τα φιλοξενεί, αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον του δήμου μας γι’ αυτά. Μέσα από τη χρηματοδότηση αυτή δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους Μεσσήνης και Καλαμάτας να προχωρήσουν στα επόμενα βήματα υλοποίησης του έργου”.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος "εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ένταξη του έργου προς χρηματοδότηση, καθώς η κατασκευή και υλοποίηση του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς αποτέλεσε ένα από τα πρώτα έργα που δρομολόγησε η δημοτική αρχή λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, σε συνεργασία με το Δήμο Μεσσήνης".