Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2020 09:41

Αναβολή του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης ζητεί ο Τσώνης

Γράφτηκε από την

 

Την ακύρωση της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ζητεί ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και τ. δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης.

Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν θα παραστεί και παροτρύνει και τους άλλους δημοτικούς συμβούλους να απέχουν.

Η δημοτική αρχή έχει συγκαλέσει το Σώμα σήμερα στις 3 μ.μ. με μοναδικό θέμα “την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες”. Η απόφαση σύγκλησης έκτακτου Δ.Σ. κρίθηκε σκόπιμη μετά τα τραγικά περιστατικά των τελευταίων ημερών που πυροδότησε ο θάνατος ενός 18χρονου Ρομά, ο οποίος μπήκε τη Δευτέρα σε σπίτι στην Πιπερίτσα για να κλέψει και έπεσε νεκρός από την καραμπίνα του ιδιοκτήτη.

Ωστόσο, ο Γ. Τσώνης σε γραπτή δήλωσή του κατονομάζει ως κύριο υπεύθυνο που “πέσαμε στα βράχια” το δήμαρχο Γιώργο Αθανασόπουλο κατηγορώντας τον ότι μια δήλωση την οποία έκανε την Τετάρτη μετά τις συγκρούσεις Ρομά με την Αστυνομία στη Μεσσήνη και την τρομοκράτηση κατοίκων της Πιπερίτσας, είναι “απαξιωτική και προσβλητική”, ενώ προσπαθεί να μεταφέρει τις ευθύνες του σε άλλους. Μάλιστα ο κ. Τσώνης προτείνει στο δήμαρχο Μεσσήνης να ανακαλέσει.

Αναλυτικά η δήλωση του ανεξάρτητου συμβούλου Γ. Τσώνη αναφέρει τα εξής:

“Οταν η Μεσσήνη και τα χωριά της κυριεύονται έντονα από θλίψη, οδύνη, φόβο, εκνευρισμό, προβληματισμό, ο δήμαρχος και για πολλά χρόνια δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος προβαίνει σε μια απαξιωτική και προσβλητική δημόσια δήλωση και καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση. Πέρασε ένας χρόνος, πέσαμε στα βράχια με κύριο υπεύθυνο το δήμαρχο Γιώργο Αθανασόπουλο όπου και τώρα αντί να αναλάβει τις ευθύνες του προσπαθεί να τις μεταφέρει σε άλλους. Προσωπικά καλώ και τους άλλους συναδέλφους του Δημοτικού Συμβουλίου, να μην ανεχτούμε αυτή τη συμπεριφορά γιατί τα αποτελέσματα θα είναι πιο τραγικά. Προτείνω να ανακαλέσει τη δήλωσή του, να ακυρώσει την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση και να προβούμε όλοι μαζί, με πολίτες και φορείς σε ένα σχεδιασμό με έγγραφες προτάσεις για την επιστροφή στην ομαλότητα. Ως ένδειξη διαμαρτυρίας και θλίψης δε θα συμμετέχω στη συνεδρίαση και καλώ όλους τους συναδέλφους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων”.