Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020 12:14

Δριμής: "Αγνοεί ή παραπλανά ο δήμαρχος;"

Γράφτηκε από την

 

«Αγνοεί ή παραπλανά ο δήμαρχος;» αναρωτιέται σε παρέμβασή του ο επικεφαλής της “Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας” στο Δήμο Τριφυλίας, Δημήτρης Δριμής. Αφορμή είναι οι ανακοινώσεις του δημάρχου για τα έργα που αφορούν το γήπεδο στην Ελαία και την κατασκευή αθλητικού κέντρου σε οικόπεδο ανατολικά του Δημαρχείου στην Κυπαρισσία.

Χαρακτηριστικά ο κ. Δριμής αναφέρει:

«Ο κ. δήμαρχος με ανακοίνωσή του ενημέρωσε πως υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη σύμβαση ύψους διακοσίων χιλιάδων ευρώ, για την υλοποίηση έργων που αφορούν στο γήπεδο ποδοσφαίρου Καλού Νερού – Ελαίας και δεύτερη σύμβαση ύψους διακοσίων χιλιάδων ευρώ, για την κατασκευή αθλητικού κέντρου σε οικόπεδο έκτασης (6,8) στρεμμάτων, που βρίσκεται στην Κυπαρισσία (ανατολικά του Δημαρχείου) και παραχωρήθηκε στο Δήμο Τριφυλίας για μια 20ετία.

Από όσο γνωρίζουμε το έργο “Προμήθεια και τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα στο γήπεδο Καλονερού – Ελαίας” είναι ενταγμένο από το 2019 στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας, ενώ το οικόπεδο επιφάνειας 6,8 στρεμμάτων αγοράστηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας για κατασκευή Διοικητηρίου Κυπαρισσίας και παραχωρήθηκε πρόσφατα στο Δήμο Τριφυλίας, για τη δημιουργία γηπέδων αθλοπαιδιών και παιδικής χαράς.

Από όσο, επίσης, γνωρίζουμε κανένα από τα δύο έργα δεν έχει δημοπρατηθεί ούτε φυσικά υπάρχουν συμβάσεις.

Σε ποιες συμβάσεις αναφέρεται ο κ. Δήμαρχος; Μπορεί να μας πει που δημοσιεύτηκαν οι δύο συμβάσεις, ποιοι είναι οι ανάδοχοι των έργων και ποιοι οι αριθμοί ΑΔΑ, ώστε να τις βρούμε στο πρόγραμμα “Διαύγεια”; Μπερδεύει, ακόμα και τώρα, τη διαφορά μεταξύ υπόσχεσης και πρόθεσης ένταξης έργου με την υπογραφή σύμβασης υλοποίησης έργου, ή μήπως παραπλανά;

Σε ό,τι δε αφορά το ζήτημα αξιοποίησης του οικοπέδου στην Κυπαρισσία δύο παρατηρήσεις: Ποιος αποφάσισε την αλλαγή χρήσης του χώρου από Διοικητήριο σε κάτι άλλο; Οι υπάρχουσες αθλητικές υποδομές της Κυπαρισσίας δεν χρειάζονται βελτίωση και αναβάθμιση; Ή αυτές δεν αφορούν τη δημοτική αρχή; Το Κοινοτικό Συμβούλιο και οι φορείς της πόλης της Κυπαρισσίας αγνοούνται;».