Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 17:20

Ανάδοχος για αντιδιαβρωτική προστασία Αίπειας

Γράφτηκε από την
Ανάδοχος για αντιδιαβρωτική προστασία Αίπειας


Εγκρίθηκε χθες στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Πελοποννήσου το πρακτικό ελέγχου των δικαιολογητικών του προσωρινού αναδόχου και κατακυρώθηκε η δημοπρασία του έργου «Εργα αντιδιαβρωτικής προστασίας της παραλίας ΔΕ Αίπειας του Δήμου Μεσσήνης της ΠΕ Πελοποννήσου» στην ανάδοχο εταιρεία ΕΡΤΕΚΑ Α.Ε.

Πρόκειται για ένα έργο που λύνει οριστικά προβλήματα διάβρωσης στον Αγιο Ανδρέα εκατέρωθεν του αλιευτικού καταφυγίου και βορειότερα αυτού. Το έργο, που έχει προϋπολογισμό 3,5 εκ. ευρώ, εκτείνεται σε μήκος περίπου 2 χλμ. και χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Πελοποννήσου. Είναι ένα έργο το οποίο χρειάζεται η περιοχή, επειδή στοχεύει στην προστασία της παράκτιας ζώνης από τη διάβρωση που προκαλείται από την έντονη κυματική δράση.
Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος τόνισε ότι εδώ και πολλά χρόνια ξεκίνησε η προετοιμασία του, συγκεκριμένα επί νομαρχιακής αυτοδιοίκησης ολοκληρώθηκε η μελέτη του, στη συνέχεια εκδόθηκαν οι εγκρίσεις, ήρθε όμως η ώρα που θα υλοποιηθεί από αυτή την περιφερειακή αρχή, ένα έργο που θα προστατεύει το ευρύτερο παραλιακό μέτωπο της περιοχής του Αγίου Ανδρέα, το οποίο πλήττεται ανεπανόρθωτα από τη διάβρωση.


NEWSLETTER