Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020 15:02

Αντίδραση της παράταξης Δριμή για τις δια περιφοράς συνεδριάσεις

Αντίδραση της παράταξης Δριμή για τις δια περιφοράς συνεδριάσεις


Διαμαρτύρονται για τον τρόπο συνεδριάσεων και τις λήψεις αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Δριμής και Γιάννης Παρασκευόπουλος, καθώς επιλέγεται η διά περιφοράς συνεδρίαση.

Την επιστολή τους την κοινοποιούν μάλιστα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την οποία καλούν να ελέγξει «τη νομιμότητα της πρόσκλησης και των συνεχώς διά περιφοράς συνεδριάσεων».
Στην επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τονίζουν:
«Κύριε Πρόεδρε, έχουμε τονίσει πολλές φορές πως πρέπει να σταματήσει η κατάχρηση των διά περιφοράς συνεδριάσεων, που καταργούν το διάλογο, την αντιπαράθεση και τη σύνθεση απόψεων.
Είμαστε ο μοναδικός, ίσως, δήμος που δεν έχει πραγματοποιηθεί συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη. Τόσο πίσω είμαστε τεχνολογικά;
Είμαστε ο μοναδικός, από όσο γνωρίζουμε, δήμος που έχουν αποκλειστεί, από το Μάρτιο του 2020, οι εκπρόσωποι των κοινοτήτων και οι πρόεδροι των κοινοτικών συμβουλίων, από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. Έχετε φιμώσει τα κοινοτικά συμβούλια.
Είμαστε ο μοναδικός, από όσο γνωρίζουμε, δήμος που στις προσκλήσεις των διά περιφοράς συνεδριάσεων δεν αναγράφεται ώρα έναρξης και λήξης της ψηφοφορίας. Με τραγελαφικά αποτελέσματα. Πότε ξεκινάει και λήγει η συνεδρίαση; Άλλοι ψηφίζουν μεταμεσονύκτια, άλλοι την ίδια μέρα, και εσείς στέλνετε, για παράδειγμα στην 24η συνεδρίαση, προ ημερήσιας θέμα 8 λεπτά πριν λήξη η συνεδρίαση. Τα προ ημερήσιας όμως θέματα τίθενται πριν την έναρξη της συνεδρίασης, όπως λέει και ο τίτλος τους, και όχι 8 λεπτά πριν λήξη η συνεδρίαση.
Χρόνο όμως έναρξης εξακολουθείτε να μην βάζετε στις προσκλήσεις που στέλνετε. Ούτε η πρόσκληση, 14624/02-11-2020, της 26ης δια περιφοράς συνεδρίασης έχει χρόνο έναρξης της συνεδρίασης.
Ο τρόπος διαπίστωσης απαρτίας και οι ψηφοφορίες θα πρέπει να αναφέρονται στην πρόσκληση και να αποδεικνύονται. Καλείτε να δηλώσουν παρουσία και να ψηφίσουν οι σύμβουλοι με δύο τρόπους, email και γραπτά. Πού προβλέπεται ο διπλός τρόπος ψηφοφορίας και κυρίως πώς προκύπτουν βέβαιοι χρόνοι ψηφοφορίας;
Οι συνεχείς δε, σε κάθε συνεδρίαση, τροποποιήσεις προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος έχουν καταντήσει σουρωτήρι τον αρχικό σχεδιασμό, αν ποτέ υπήρξε.
Διαμαρτυρόμαστε για άλλη μια φορά και σας καλούμε να προστατεύσετε το διάλογο, το κύρος του συμβουλίου, το θεσμικό ρόλο των εκπροσώπων των κοινοτήτων.
Παρακαλούμε την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στην οποία κοινοποιείται η παρούσα επιστολή, να ελέγξει τη νομιμότητα της πρόσκλησης και των συνεχώς διά περιφοράς συνεδριάσεων».

Κ.Μπ.