Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 18:31

Κατσίβελας κατά δημοτικής αρχής για τον βιολογικό των Γαργαλιάνων

Κατσίβελας κατά δημοτικής αρχής για τον βιολογικό των Γαργαλιάνων

Επίθεση στη δημοτική αρχή Τριφυλίας εξαπολύει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάκης Κατσίβελας για το έργο του βιολογικού καθαρισμού Γαργαλιάνων, με αφορμή την πρόταση προγραμματικής σύμβασης δήμου και ΔΕΥΑΤ που κατατέθηκε.

Αναφέρει ότι η ελπίδα από την κατάθεση της προγραμματικής μετατράπηκε σε “άλλη μια απογοήτευση, πίκρα αλλά και θυμό. Θυμό για την ανικανότητα, την επιπολαιότητα, τον τυχοδιωκτισμό, τη διαρκή διάθεση να κοροϊδεύουν έως και να «δουλεύουν» τον κόσμο”.
Παρατηρεί ότι αντέγραψαν και δεν άλλαξαν μια προγραμματική σύμβαση έργου στο Νότιο Αιγαίο, αναφέροντας: “Κατέθεσαν μια προγραμματική σύμβαση, που πέρασε από τόσα χέρια και άλλα τόσα μάτια, του Γιώργου, του Μήτσου, του Μπάμπη, του Αντώνη και δεν πήρε κανείς χαμπάρι ότι ο Δήμος Τριφυλίας παραμένει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και όχι σε αυτήν του… Νοτίου Αιγαίου από όπου κατά το άρθρο 1, «.. 9. Παρακολούθηση χρηματορροών και υποστήριξη του κυρίου του έργου στην εκτέλεση πληρωμών σε βάρος του προϋπολογισμού του έργου, μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Νοτίου Αιγαίου…» λέτε!!! Αλλά και στο άρθρο 2 επιμένετε στην ανοησία σας! «…Να προβαίνει στις απαιτούμενες ενέργειες για την πραγματοποίηση των πληρωμών του έργου, με την υποστήριξη του φορέα υλοποίησης προωθώντας στη συνέχεια όλα τα δικαιολογητικά στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Νοτίου Αιγαίου που θα λειτουργεί ως υπόλογος διαχειριστής»!!!”.
Ακόμα, ο κ. Κατσίβελας αναρωτιέται “αλήθεια ποιο έργο του βιολογικού καθαρισμού σκοπεύετε να καταθέσετε για χρηματοδότηση και να υλοποιήσετε αυτό των 18.676,000 ευρώ με ΦΠΑ, όπως αναφέρετε στο άρθρο 3 ή άλλο των 17.500.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ ήτοι 21.700.000 ευρώ με ΦΠΑ, όπως αναφέρετε στο παράρτημα της σύμβασης(!); Δηλαδή κυκλοφορείτε με προϋπολογισμούς μαϊμούδες; Ή έργο που αλλάζει ανάλογα με την ώρα σας;”.
Συνεχίζοντας, θέτει και άλλα ερωτήματα: “Αλήθεια ποιος αποφάσισε αλλαγή ή περικοπή του έργου; Πριν λίγες ημέρες κάνατε την ανάθεση σε κάποια εταιρεία για την αναθεώρηση της μελέτης -ένας Θεός ξέρει ποιος, πώς και γιατί την επιλέξατε- χωρίς να ορίσετε ούτε επιβλέποντα από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου. Αλήθεια, σας έχει παραδώσει κάτι; Η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου έχει λάβει γνώση; Εχει παραλάβει κάτι; Εχει εγκρίνει κάτι; Γνωρίζει η ΔΕΥΑΤ κάτι; Εχει παραλάβει κάτι; Εχει εγκρίνει κάτι; Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου θα ενημερωθεί γι’ αυτά τα ερωτήματα πριν αποφασίσει; Αλλά και ποιος να ενημερώσει; Ξέρει; Εχει ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο για τις μεταβολές που έχετε πρόθεση να κάνετε; Εχει εγκρίνει κάτι που εγώ δεν ξέρω; Αλήθεια, μετά την κατασπατάληση του χρόνου και την εγκληματική ολιγωρία σας, αναρωτηθήκατε αν έχουν απομείνει πόροι στο ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση του έργου; Μήπως χρειάζεται να αναθεωρήσετε τη στόχευση;”.
Ο κ. Κατσίβελας κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι “αφήσατε να περάσουν και σπαταλήσατε 15 μήνες για δήθεν ενέργειες, που χρειάζονταν να γίνουν και δεν κάνατε. Αυτό όμως που με περίσσεια θράσους και χωρίς αιδώ κάνατε, ήταν να βγάλετε χολή και μίσος προς την προηγούμενη δημοτική αρχή, που θα στοιχειώνει διαρκώς την ανυπαρξία σας”.
Κλείνοντας, εκτιμά πως “είναι πλέον συνείδηση της κοινωνίας μας ότι πήραμε μια υπόθεση πεθαμένη και την αναστήσαμε, του βιολογικού καθαρισμού των Γαργαλιάνων και την φτάσαμε σε τέτοιο σημείο που απέμεναν κάποια ελάχιστα, που υποχρεούσασταν να κάνετε και δεν τα κάνατε. Οποιαδήποτε αποτυχία σας δεν θα την συγχωρήσει ο λαός των Γαργαλιάνων και τότε ειλικρινά δεν θα υπάρξει έλεος!”.