Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 19:16

Τριφυλία: Ξεκάθαρη ενημέρωση για αποχέτευση και βιολογικό ζητεί ο Δριμής

Γράφτηκε από την
Τριφυλία: Ξεκάθαρη ενημέρωση για αποχέτευση και βιολογικό ζητεί ο Δριμής

Ξεκάθαρη ενημέρωση για το έργο της αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού Γαργαλιάνων ζητεί ο δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας Δημήτρης Δριμής, επικεφαλής της “Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας”, από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αντώνη Βλάχο και την αναπληρώτρια διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας Χαραλαμπία Δημοπούλου.

Χαρακτηριστικά αφού υπενθυμίζει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας το 2018 με ομόφωνη απόφασή του παρέλαβε εγκεκριμένη μελέτη αποχέτευσης του τέως Δήμου Γαργαλιάνων, προϋπολογισμού 24.500.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, παρατηρεί πως “χθες, 25/11/2020, με κατεπείγουσα και διά περιφοράς διαδικασία τόσο η Οικονομική Επιτροπή του δήμου όσο και το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ, κλήθηκαν να εγκρίνουν νέο σχέδιο προγραμματικής σύμβασης με νέο φυσικό και οικονομικό αντικείμενο του ίδιου έργου. Το οικονομικό, όμως, αντικείμενο δεν είναι επακριβώς προσδιορισμένο, καθώς αναφέρονται δύο διαφορετικά ποσά (άλλο ποσό στο άρθρο 3 (18.676.000 με ΦΠΑ) και άλλο ποσό στο παράρτημα (21.700.000 με ΦΠΑ) του σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης)”.
Ο κ. Δριμής ζητεί να μάθει “αν έχει εγκριθεί και θεωρηθεί από την υπηρεσία σας τροποποιημένη μελέτη του αναφερόμενου έργου και νέος προϋπολογισμός και αν ναι, ποιο είναι το ακριβές ποσό του νέου προϋπολογισμού”. Επισημαίνει πως το γραπτό αίτημά του “κοινοποιείται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, γιατί αν και έχω απευθυνθεί στην Τεχνική Υπηρεσία και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο με τα από 28/4/2020 έγγραφά μου, τα οποία πρωτοκόλλησαν έναν περίπου μήνα από την παραλαβή τους (έλαβαν τους 539/5722/21-5-2020 και 538/5723/21-5-2020 αριθμούς πρωτοκόλλου), μέχρι σήμερα δεν έχω λάβει απάντηση”.
Καταλήγοντας, απευθυνόμενος στην Αποκεντρωμένη, διευκρινίζει ότι “επειδή, λοιπόν, είτε από άγνοια είτε γιατί νιώθουν ότι απολαμβάνουν ιδιότυπης ασυλίας, είναι πιθανό να παρερμηνευθεί η ανοχή και καλή πίστη και να παραπεμφθεί και η παρούσα στις καλένδες, παρακαλώ την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τις κατά νόμο ενέργειες, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή διοικητική λειτουργία, να λειτουργήσει η τοπική δημοκρατία με όρους διαφάνειας και να λάβω απάντηση στο παραπάνω αίτημά μου”.


NEWSLETTER