Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2020 13:26

Κάλεσμα του Δήμου Μεγαλόπολης σε γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία για εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων στην περιοχή

Γράφτηκε από την
Κάλεσμα του Δήμου Μεγαλόπολης σε γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία για εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων στην περιοχή

Κάλεσμα στην γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Next e.GO Mobile S.E. για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στην Μεγαλόπολη απευθύνει ο δήμαρχος Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, έχει αποστείλει από τις 17 Δεκεμβρίου επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς την εταιρεία, παρουισάζοντας διεξοδικά τα πλεονεκτήματα, που παρουσιάζει η περιοχή τόσο γεωγραφικά, όσο και λόγω της απολιγνιτοποίησης.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι ανάλογο έγγραφο εστάλη χθες προς τον υπουργείο Ανάπτυξης και τον υπουργό Άδωνη Γεωργιάδη, όπου γνωστοποιείται το ενδιαφέρον του Δήμου Μεγαλόπολης για την προσέλκυση της εν λόγω επένδυσης.

Το έγγραφο αυτό κοινοποιήθηκε επίσης στον υφυπουργό Εξωτερικών Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας Κώστα Φραγκογιάννη, στον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό Κώστα Βλάσση, καθώς και στον συντονιστή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Κωστή Μουσουρούλη.

Όπως αναφέρει το caranddriver.gr η e.Go Mobile ιδρύθηκε στη Γερμανία το 2015 από τον καθηγητή Günther Schuh στο Πανεπιστήμιο του Άαχεν, ωστόσο ελλείψει κεφαλαίων και με δεδομένα τα προβλήματα που εμφανίστηκαν από την εξάπλωση της πανδημίας Covid-19 την Άνοιξη της περσινής χρονιάς υπέβαλλε αίτηση αφερεγγυότητας στις αρχές της χώρας.

Ωστόσο, οι καινοτομικές της προτάσεις και οι προοπτικής τους σε έναν νέο κόσμο που ξημερώνει, αυτόν της ηλεκτροκίνησης, ήταν ικανές για να έλξουν την επένδυση της nd Industrial Investments BV, μέλος του nd Group BV, εξαγοράζοντας το πλειοψηφικό πακέτο.

Η νέα εταιρεία μετονομάστηκε σε Next.e.GO Mobile SE έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου την e.GO Mobile AG, και τις θυγατρικές της.

Πρόκειται για την εταιρεία που θα δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα με ένα νέο εργοστάσιο ετήσιας παραγωγής πάνω από 30.000 μονάδες, που θα δημιουργήσει περισσότερες από 6.000 νέες θέσεις εργασίας.

 


NEWSLETTER