Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2021 11:17

Δήμος Μεσσήνης: Τεστ κορονοϊού σε εκπαιδευτικούς Δημοτικών και Νηπιαγωγείων

Γράφτηκε από την

Τη διενέργεια στα σχολεία του δήμου rapid test ανίχνευσης της Covid-19 προγραμματίζει ο Δήμος Μεσσήνης, ενόψει της επαναλειτουργίας τους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η δημοτική αρχή Μεσσήνης, με γνώμονα την ομαλή και ασφαλή επάνοδο στα σχολεία, προγραμματίζει σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας τη διενέργεια rapid test για το εκπαιδευτικό-διδακτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό όλων των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Μεσσήνης. Στην υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος υγειονομικού ελέγχου, θα συμμετέχει και το αντίστοιχο προσωπικό των παιδικών σταθμών Μεσσήνης και ΚΔΑΠ Μεσσήνης.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ως ημερομηνία διεξαγωγής των τεστ ορίστηκε το Σάββατο 9 του μήνα, από τις 9 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ., στο Δημαρχείο Μεσσήνης. Την ευθύνη εκτέλεσης των τεστ θα αναλάβει το υγειονομικό προσωπικό της «Βοήθειας στο Σπίτι» του Δήμου Μεσσήνης, με την συμπαράσταση και καθοδήγηση προσωπικού του ΕΟΔΥ.
«Με συναίσθηση ευθύνης ετοιμαζόμαστε για ομαλή επανέναρξη και ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων και παιδαγωγικών δομών του δήμου μας» τόνισε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, ο οποίος επισήμανε ότι “ακριβώς με σκοπό την επιτυχή και υγειονομικά ασφαλή επαναλειτουργία των παιδαγωγικών δομών, ήδη οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι συνεργάζονται για να είναι οι σχολικές μονάδες καθαρές, υγειονομικά ασφαλείς και το εκπαιδευτικό-διδακτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, υγειονομικά άρτιο να υποδεχθεί τους μαθητές μας”.