Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021 08:30

Δήμος Πύλου - Νέστορος: Ετοιμότητα για το άνοιγμα των σχολείων

Γράφτηκε από την
Δήμος Πύλου - Νέστορος: Ετοιμότητα για το άνοιγμα των σχολείων

Πανέτοιμος είναι ο Δήμος Πύλου-Νέστορος για τη σημερινή διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία και παιδικοί σταθμοί).

Σύμφωνα με ενημέρωση από το δήμο, έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, και με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.
Με συντονισμένες ενέργειες του προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Κωνσταντίνου Ρομπάκη και του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτρη Γαϊτάνη και υπό την καθοδήγηση του δημάρχου Παναγιώτη Καρβέλα, έχουν πραγματοποιηθεί τα παρακάτω: Τοποθέτηση υπαλλήλων καθαριότητας στις σχολικές μονάδες και καθαρισμός αυτών. Εναρξη διαδικασίας προμήθειας και παράδοσης του απαραίτητου υγειονομικού υλικού στους διευθυντές των σχολείων (μάσκες, αντισηπτικά κ.λπ.). Προγραμματισμός διενέργειας τεστ ταχείας διάγνωσης κορονοϊού στο εκπαιδευτικό-διδακτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας σημείωσε ότι “ο δήμος κινητοποιήθηκε άμεσα, ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμοδίων υπουργείων, για την ομαλή και ασφαλή επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Στη δύσκολη αυτή συγκυρία έχουμε ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες που προκύπτουν από τη δοκιμασία της πανδημίας. Είμαστε δίπλα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, προκειμένου να συνδράμουμε σε όποια ανάγκη τούς παρουσιαστεί. Εύχομαι δύναμη σε όλους και καλή συνέχεια στη σχολική χρονιά”.


NEWSLETTER