Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021 16:58

Απάντηση Αυρηλιώνη για τα έργα της ΔΕΥΑΤ και ανταπάντηση Δριμή

Γράφτηκε από την

Απάντηση στον Δημήτρη Δριμή δίνει μέσω του Γραφείου του Δημάρχου Τριφυλίας ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Χαράλαμπος Αυρηλιώνης με χθεσινό Δελτίο Τύπου.

Καταλογίζει στον κ. Δριμή εμμονή να διατηρηθεί στην επικαιρότητα με ανακρίβειες και αοριστολογίες. Αναφέρεται σε έργα που έχουν εκτελεστεί, σημειώνοντας όμως ότι μεγάλα έργα είναι αδύνατο να εκτελεστούν, καθώς υπάρχει οικονομική αδυναμία καταβολής του ΦΠΑ, ενώ αφήνει αιχμές και για την δημοτική αρχή Δριμή στον πρώην Δήμο Αετού.
Χαρακτηριστικά ο κ. Αυρηλιώνης τονίζει:
«Κύριε Δριμή, η εμμονή σας να διατηρείστε στην επικαιρότητα σας οδηγεί σε ανακρίβειες και αοριστολογίες.
Κύριε Δριμή, οφείλετε να γνωρίζετε κάποια πράγματα αν πραγματικά σας ενδιαφέρει η ανάπτυξη και η πρόοδος του δήμου.
Στην ΔΕΥΑΤ μέσα σε ένα χρόνο έχουν πραγματοποιηθεί τόσα έργα που δεν είχαν γίνει μέσα σε δεκαετίες. Γεωτρήσεις που δεν λειτουργούσαν και ήταν εγκαταλελειμμένες εξοπλίστηκαν με καινούρια μηχανήματα και τέθηκαν σε λειτουργία. Έγινε καταγραφή όλων των αντλιοστασίων και επισκευάστηκαν όλες οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις. Έγιναν παρεμβάσεις για την ασφάλεια των δεξαμενών και σημαντικές εργασίες σε πηγές και υδρομαστεύσεις (π.χ. Βρύσες). Ελπίζω να θυμάστε το βιντεάκι με τα ποντίκια που προβάλαμε στην αίθουσα του Δ.Σ.
Κύριε Δριμή, η ενεργειακή αναβάθμιση υποδομών είναι μέσα στα σχέδια της δημοτικής αρχής και της ΔΕΥΑΤ, αλλά όπως λέει ο σοφός λαός, πρώτα φτιάχνεις το σπίτι και μετά αγοράζεις τα έπιπλα. Η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της ΔΕΥΑΤ και η μείωση του κόστους λειτουργίας της είναι στόχοι που έχουν επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό.
Πρέπει να γνωρίζετε ότι σε μεγάλα έργα ο ΦΠΑ δεν είναι επιλέξιμη δαπάνη και πρέπει να καταβληθεί από τον δήμο ή την ΔΕΥΑΤ πράγμα που καθίσταται απαγορευτικό με τα δεδομένα οικονομικά την εκτέλεση τέτοιων έργων.
Κύριε Δριμή, αν θέλετε να είστε πάντα στην επικαιρότητα, προτείνω να κάνουμε αξιοθέατο και επισκέψιμο χώρο την δεξαμενή χελιδώνη για να γνωρίζει ο κόσμος τι μπορεί να κάνει μια «δραστήρια» δημοτική αρχή. Επίσης κ. Δριμή οφείλετε μια απάντηση σε αρκετούς πολίτες του Κοπανακίου που δεν έχουν την δυνατότητα σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης».

ΔΡΙΜΗΣ: ΜΠΕΡΔΕΨΑΝ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ
Άμεση ήταν η αντίδραση του Δημήτρη Δριμή στην απάντηση του προέδρου της ΔΕΥΑΤ Χαράλαμπου Αυρηλιώνη. Έτσι παίρνοντας την σκυτάλη ο κ. Δριμής αναφέρει:
«Μπερδέψανε μέχρι και τα επιστολόχαρτα. Ή ο κ. Αυρηλιώνης έγινε δήμαρχος και αναμένουμε επίσημες ανακοινώσεις, ή είναι τόσο μεγάλη η σύγχυσή τους, που έχουν μπερδέψει ακόμα και τα επιστολόχαρτα! Όταν μάθουν τα βασικά, τότε μπορούμε να συζητήσουμε και τα υπόλοιπα.
Και για όσους δεν έχουν καταλάβει: Μου απαντάει με Δελτίο Τύπου το γραφείο του δημάρχου Τριφυλίας, το οποίο όμως υπογράφει ο κ. Αυρηλιώνης πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ! Και σ’ ανώτερα!».