Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013 10:32

Στόχος η πανελλαδική προβολή της πόλης μέσα από το 1ο Καλαματιανό Καρναβάλι!

Γράφτηκε από την
Στόχος η πανελλαδική προβολή της πόλης μέσα από το 1ο Καλαματιανό Καρναβάλι!

"Είμαι υπερήφανος για τα νιάτα της πόλης" δήλωσε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Δημαρχείο για το 1ο Καλαματιανό Καρναβάλι.

 Ο κ. Νίκας είπε πως για αυτό το εγχείρημα δουλεύουν μέρα και νύχτα δεκάδες εθελοντές από την Καλαμάτα και πως στόχος είναι η Καλαμάτα να ακουστεί σε όλη την Ελλάδα για το πρώτο καρναβάλι της.  "Η 20μελής επιτροπή της διοργάνωσης έχει επιλεγεί με δημοκρατικές διαδικασίες και είναι ανεξάρτητη από τη δημοτική αρχή. Εύχομαι το καρναβάλι να δώσει χαρά και ζωντάνια στην πόλη, είναι χρέος να στηρίξουμε το θέμα του "Πριγκηπέσσα Ιζαμπώ". Φυσικά στηρίζουμε και όλες τις άλλες καρναβαλικές εκδηλώσεις του δήμου, το Καρναβάλι της Νέδουσας, όπως και το ιστορικό Καρναβάλι της Μεσσήνης. Ολοι θα είμαστε εκεί την Καθαρά Δευτέρα. Ο δήμος μας θα δώσει τα λιγότερα δυνατά χρήματα για το Καρναβάλι της Καλαμάτας. Αυτό το θέμα θα συζητηθεί την Πέμπτη στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά στόχος είναι να είμαστε πολύ συγκρατημένοι" κατέληξε ο κ. Νίκας.

Στη συνέχεια μίλησαν από την Επιτροπή Καρναβαλιού: Ο Δημήτρης Βεργόπουλος, η Ευαγγελία Λιάππα, ο Χάρης Βγενής, ο Νίκος Κουρής και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Μπούχαλης. Ο κ. Μπούχαλης τόνισε πως το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων του καρναβαλιού καλύπτεται από χορηγούς επιχειρηματίες. Τις διοργανώσεις στηρίζουν το Επιμελητήριο και η Ενωση Ξενοδόχων. 

Αξίζει να σημειωθεί πως για το καρναβάλι θα διανεμηθούν 20.000 ενημερωτικά φυλλάδια σε όλη την Πελοπόννησο, τα οποία θα αναφέρουν όλες τις εκδηλώσεις της περιοχής. Στις δράσεις θα βοηθήσουν οι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού και οι Πρόσκοποι. Τα παιχνίδια θα έχουν ως κεντρικό θέμα το "Μυστικό της Πριγκηπέσσας" και γενικά οι διοργανώσεις θα έχουν εθελοντικό, ψυχαγωγικό και αθλητικό χαρακτήρα. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Τσικνοπέμπτη από την Πλατεία 23ης Μαρτίου και θα συνεχιστούν ως την Κυριακή (Παρασκευή στις 9 μ.μ., Σάββατο στις 12 μ.μ., Κυριακή στη 1 μ.μ.). Κατόπιν, την Τετάρτη 13 Μαρτίου στις 5 μ.μ., την Παρασκευή στις 8 μ.μ. και το Σάββατο 1 - 5 μ.μ. στο Λιμάνι Καλαμάτας. Τα γκρουπ μέχρι στιγμής είναι 40 και όποιος επιθυμεί μπορεί να δηλώνει συμμετοχή σε αυτά. Υπολογίζεται ότι οι συμμετέχοντες θα φτάσουν τους 2.500. Για την προβολή των χάπενινγκ θα γίνουν και συνδέσεις με κανάλια της Αθήνας, ενώ στόχος είναι να τονωθεί και η αγορά της Καλαμάτας.

 

Η Καρναβαλική Επιτροπή στελεχώνεται ως εξής: 

Τομέας "Πριγκίπισσα Ιζαμπώ και τα μυστικά της" επικεφαλής Δημήτρης Βεργόπουλος: Σπύρος Βλαχογεωργακόπουλος, Δημήτρης Μπούχαλης, 

Χρήστος Πετρόγιαννης, Χαρούλα Κουλοπούλου, Ιωάννα Λεμπέση, Γεωργία Λιαράκου, Χάρης Βγενής. 

Τομέας καρναβαλικών πληρωμάτων - επικεφαλής Ευαγγελία Λιάππα: Μαρία Σκουράκη, Γεωργία Λιαράκου, Παναγιώτα Καντή, Αργυρώ

Κατσιρέα, Αναστασία Μπελογιάννη, Δήμητρα Κουτσούλη.

Τομέας τελετές - παρελάσεις - επικεφαλής Χάρης Βγενής: Δημήτρης

Μπούχαλης, Αναστασία Μπελογιάννη, Παναγιώτα Καντή, Νικόλαος

Κισκήρας, Αργυρώ Κατσιρέα, Νίκος Κουρής, Δήμητρα Κουτσούλη, 

Αγγελική Σταματελοπούλου.

Τομέας media, marketing, sponsoring - επικεφαλής Νίκος Κουρής: Δημήτρης Παναγόπουλος, Βασιλική Παπαδοπούλου, Χαρά Μπελέση, Κατερίνα Παπουτσόγλου, Ευαγγελία Λιάππα.

Τομέας οικονομικών - επικεφαλής Δημήτρης Μπούχαλης: Χάρης Βγενής, Νίκος Κουρής, Δημήτρης Παναγόπουλος. 

 


NEWSLETTER