Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021 11:50

Βασιλόπουλος σε Βορίδη: Ζήτησε χρηματοδότηση για έργα ομβρίων και μικρά αντιπλημμυρικά (βίντεο)

Βασιλόπουλος σε Βορίδη: Ζήτησε χρηματοδότηση για έργα ομβρίων και μικρά αντιπλημμυρικά (βίντεο)

Τη χρηματοδοτική υποστήριξη του υπουργείου για το σημαντικό έργο της αποχέτευσης ομβρίων της οδού Ευριπίδου, προϋπολογισμού 4,5 εκ. ευρώ, ζήτησε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

Στη συνάντησή τους στο υπουργείο, ο δήμαρχος έθεσε και το θέμα των μικρών αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων σε κοινότητες του δήμου, με προϋπολογισμό που αγγίζει τα 2 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, ο δήμαρχος ενημέρωσε τον υπουργό για τον σχεδιασμό του δήμου, για έργα και προτάσεις που έχουν λάβει αποφάσεις ένταξης στο πρόγραμμα “Φιλόδημος”, αλλά και αναμένουν σχετικές αποφάσεις στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, καθώς και για την προετοιμασία που εξελίσσεται μελετητικά, προκειμένου να διεκδικηθούν χρηματοδοτήσεις από κάθε διαθέσιμη χρηματοδοτική πηγή και πρόγραμμα. Στο πλαίσιο αυτό κατατέθηκε και υπόμνημα προς τον υπουργό.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΓΙΑ ΑΜΕΑ
Επίσης, συζητήθηκε και η πρωτοβουλία του Δήμου Καλαμάτας για την υλοποίηση κατασκευής παιδικής χαράς για αυτιστικά παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες, με τον υπουργό να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μάλιστα για τη συγκεκριμένη πρόταση, όπου ο δήμαρχος κατέθεσε ολοκληρωμένη μελέτη, θα αναζητηθεί χρηματοδοτικό εργαλείο.

Ο υπουργός Μ. Βορίδης ενημέρωσε τον δήμαρχο για τις αλλαγές που προωθούνται στο χώρο της αυτοδιοίκησης, ενώ από το μενού της συνάντησης δεν έλειψαν οι αναφορές για την ανάγκη ενίσχυσης των ΟΤΑ με προσωπικό και ανάλογους πόρους των αρμοδιοτήτων των δήμων.