Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 15:20

Τάξη Γυμνασίου για Ρομά στη Μεσσήνη

Τάξη Γυμνασίου για Ρομά στη Μεσσήνη

 Την τάξη ΖΕΠ του 1ου Γυμνασίου Μεσσήνης, όπου φοιτούν 10 μαθητές Ρομά από όλες τις τάξεις, επισκέφθηκε χθες ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.

Το 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης είναι μεταξύ των σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης -και το μοναδικό στη Μεσσηνία- που έχουν ενταχθεί στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ). Οι τάξεις ΖΕΠ λειτουργούν στα σχολεία με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, ώστε να στηριχθούν οι μαθητές ως προς την ενίσχυση της διδασκαλίας και της δημιουργίας υποστηρικτικού πλαισίου.
Ο κ. Αθανασόπουλος κατά την επίσκεψή του ενημερώθηκε από τη διευθύντρια του σχολείου Ελισάβετ Σταθοπούλου για τη διαδικασία ένταξης των μαθητών, τη συμμετοχή και την πρόοδό τους. Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου: “Η καταπολέμηση της σχολικής διαρροής και η ισότιμη ένταξη όλων των μαθητών χωρίς διακρίσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα, αποτελεί για τη δημοτική αρχή τη λύση του προβλήματος της κοινωνικής ένταξης και συνύπαρξης”.
Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη χρονιά που λειτουργεί τάξη ΖΕΠ σε γυμνάσιο και σύμφωνα με τη διεύθυνση του 1ου Γυμνασίου, το πρόγραμμα αγκαλιάστηκε από μαθητές και γονείς και έχει ήδη διαπιστωθεί πρόοδος. Η κ. Σταθοπούλου σημείωσε ότι οι μαθητές παρακολουθούν το τμήμα 15 ώρες την εβδομάδα με συγκεκριμένη εκπαιδευτικό και έχουν κατανοήσει ότι η εκπαίδευση είναι απαραίτητη τόσο για τα αγόρια όσο και για τα κορίτσια που εγκατέλειπαν νωρίτερα το σχολείο.
Ο δήμαρχος Μεσσήνης συνεχάρη τη διευθύντρια του σχολείου για την ένταξη της σχολικής μονάδας στη Ζώνη Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας. Σημείωσε ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να ανταποκρίνονται στις σχολικές απαιτήσεις, δηλώνοντας ότι η δημοτική αρχή θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης σε ό,τι χρειαστεί το σχολείο. Απευθυνόμενος στους μαθητές, τους συνέστησε να έχουν συνέπεια και να συνεχίσουν το σχολείο, γιατί μέσα από την εκπαίδευση θα μπορέσουν να θέσουν στόχους και να τους πετύχουν. Επιπλέον, με τη μάθηση θα αποκτήσουν γνώσεις-εφόδια για τη ζωή τους και θα ενταχθούν στο ρυθμό της κοινωνίας.