Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 08:29

Τέλος του 2021 η πράξη εφαρμογής Ασπροχώματος

Γράφτηκε από τον

 

Παράταση για την ολοκλήρωση της πράξης εφαρμογής Ασπροχώματος μέχρι το τέλος του 2021, ενέκρινε χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας.

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης υπενθύμισε ότι υποβλήθηκαν 295 ενστάσεις - δηλώσεις ιδιοκτησίας, τις οποίες επεξεργάστηκε και υπέβαλε ο ανάδοχος στις 20 Οκτωβρίου, ενώ η ολοκλήρωση της πράξης εφαρμογής είχε προθεσμία έως το τέλος του 2020. Ενημέρωσε πως το επόμενο στάδιο της διαδικασίας είναι η εξέταση των ενστάσεων από επιτροπή που

συμμετέχουν υπάλληλοι της Διεύθυνσης Πολεοδομίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στη

συνέχεια η έκδοση απόφασης περιφερειάρχη. Ωστόσο, επεσήμανε ότι ο μεγάλος όγκος των ενστάσεων, το γεγονός της πανδημίας Covid-19 και η έλλειψη προσωπικού στην Πολεοδομία καθιστούν αναγκαία την παράταση έως το τέλος του χρόνου.

Ο επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλης Τζαμουράνης επεσήμανε ότι η πολεοδομική μελέτη Ασπροχώματος εγκρίθηκε το 2005 και οι ιδιοκτήτες γης δεν μπορούν ακόμα να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους. Καταψήφισε την παράταση και παρατήρησε πως “με τέτοιους ρυθμούς καταλαβαίνετε τι θα γίνει με άλλες πράξεις, που δεν έχουν ξεκινήσει”.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος άφησε αιχμές κατά της προηγούμενης δημοτικής αρχής που είχε υποσχεθεί κι επιχείρησε υλοποίηση του σχεδίου Ασπροχώματος με το Π.Δ. του ’85, την οποία απέρριψε η Πολιτεία, παρατηρώντας ότι “όσο θα υποσχόμαστε προεκλογικά ανέφικτα πράγματα, τέτοιες καθυστερήσεις θα γίνονται”.

Τέλος, ο Ν. Μπασακίδης ανέφερε ότι τα αντικρουόμενα συμφέροντα δημιουργούν τις καθυστερήσεις κι έκανε λόγο για πολεοδομικές μελέτες που τις ακούμε από το 1995.

Γ.Σ.