Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 15:14

Κατσίβελας για πλατεία Γαργαλιάνων: “Κωμικοτραγικά όσα συνέβησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας”

Γράφτηκε από την
Κατσίβελας για πλατεία Γαργαλιάνων: “Κωμικοτραγικά όσα συνέβησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας”


Στα όσα συνέβησαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας με θέμα συζήτησης την ανάπλαση της πλατείας Γαργαλιάνων, αναφέρεται ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Παναγιώτης Κατσίβελας.

Με βολές για το δήμαρχο, τονίζει ότι με την ανάπλαση θέλει να φορέσει στην πόλη ένα κοστούμι που δεν της έρχεται, ενώ χαρακτηρίζει κωμικοτραγικά όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση, η οποία έγινε με τηλεδιάσκεψη και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Σημειώνει επίσης ότι τόσο η δική του παράταξη όσο και άλλες ψήφισαν με μέιλ την πρόταση που είχε κατατεθεί για ακύρωση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, ώστε να μην κατατεθεί η συγκεκριμένη πρόταση ανάπλασης.
Αναλυτικά ο κ. Κατσίβελας αναφέρει: «Τι συνέβη στο Δημοτικό Συμβούλιο για την πλατεία των Γαργαλιάνων: Την 23η Φεβρουαρίου και ημέρα Τρίτη συνήλθε το Δημοτικό μας Συμβούλιο στην 7η τακτική συνεδρίαση, με μοναδικό θέμα την κατάθεση της μελέτης ανάπλασης της πλατείας των Γαργαλιάνων, μετά από απαίτηση -και υπογραφή- 19 στο σύνολο δημοτικών συμβούλων διαφόρων παρατάξεων και απόψεων, μιας και ο κ. δήμαρχος δεν δέχθηκε σε προηγούμενη συνεδρίαση να συζητηθεί το θέμα, που ταλανίζει την τοπική κοινωνία μας. Κι όλα αυτά γιατί ο κ. δήμαρχος αποφάσισε να φορέσει στην πόλη ένα κοστούμι που δεν της έρχεται. Δημοτικοί σύμβουλοι από τη ΔΕ Γαργαλιάνων και με τη σύμφωνη γνώμη όλων των προαναφερθέντων συμβούλων, συνέθεσαν και κατέθεσαν πρόταση απόφασης, την οποίαν και εισηγήθηκαν για ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η πρόταση αφού συνέθετε την τεκμηρίωση της απόφασης κατέληγε σε μία σαφή πρόταση. Να ανακληθεί η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και να μην κατατεθεί η συγκεκριμένη πρόταση ανάπλασης της πλατείας των Γαργαλιάνων για χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο. Επαναλαμβάνω και επισημαίνω, τη συγκεκριμένη μελέτη ανάπλασης της πλατείας. Ήταν βέβαιο ότι η δημοτική αρχή θα ερχόταν κατά μέτωπο με το πρόβλημα που η ίδια από αφροσύνη δημιούργησε.
Με την αρχή της συνεδρίασης ο κ. δήμαρχος κατέθεσε τελεσίγραφο ότι αν μέχρι το τέλος του άλλου μηνός η αντιπολίτευση δεν κατέθετε νέα μελέτη, αυτός θα προχωρούσε στην κατάθεση αυτής της συγκεκριμένης πρότασης. Και ότι αυτός θα έφευγε. Πίστεψε ότι μπορεί να μας «δουλέψει» και έκανε πως δεν έχει καταλάβει ότι η κοινωνία έχει ζητήσει κυρίως και πρωτίστως καμία αλλαγή της χρήσης της πλατείας. Που αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι άμα σβήσει και κάνει delete στο πρόγραμμα της μελέτης, περιορίζει τη διαχρονική και ιστορική χρήση της πλατείας από την υπάρχουσα επιφάνεια, το θέμα λίγο πολύ θα είχε λυθεί και ο διάλογος για βελτιώσεις της μελέτης θα ήταν μια εύκολη και ευχάριστη συνεργασία για όλους. Πλην όμως ο κ. δήμαρχος ντε και καλά θέλει να μας φορέσει, αυτός που μόνος του αποφάσισε. Γιατί έλεγε ότι αυτός είναι δήμαρχος και επειδή είναι δήμαρχος μπορεί να κάνει ό,τι του καπνίσει και εννοούσε βέβαια ότι είμαστε λίγο πολύ υποτελείς του. Του αντιτείναμε, ευγενικά, ότι έχει παρανοήσει τον ρόλο του, ότι υπηρετούμε όλοι τις αρχές της δημοκρατίας, που απλά σημαίνει ότι η κοινωνία έχει το ρόλο της αλλά και τον τελικό λόγο . Ότι οι αρχές οφείλουν να υπηρετούν τις απόψεις της κοινωνίας, που αυτές εκφράζονται από τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, αλλά και με τη δημοσίευση απόψεων πολιτών, συλλόγων και οργανώσεων πολιτών. Αυτό δεν άρεσε καθόλου στον κ. δήμαρχο και σε ένα διονυσιακό παραλήρημα άρχισε κατά τρόπο που συνηθίζει, να προσβάλει και να διαβάλει ανθρώπους με τόση ευκολία και αλαζονεία, χωρίς ποτέ να κοιτάξει το είδωλό του στον καθρέπτη του, σε μια ελπίδα αυτοκριτικής, που όλοι οι άνθρωποι χρειάζεται να κάνουν. Και να αναρωτηθεί στο κάτω- κάτω ποιος μιλάει, για ποιους; Όμως το σύνολο των δημοτικών συμβούλων συμπεριφέρθηκε με ευγένεια, αποφεύγοντας κάθε πρόκληση, που επιζητούσε για να φύγει από τη συνεδρίαση, το αδιέξοδό του και την τραγωδία του. Μετά, στο παραλήρημά του, πήραν τη σειρά οι σύλλογοι της πόλεως των Γαργαλιάνων, που είπε με τον πιο απαξιωτικό και προσβλητικό λόγο ότι εκπροσωπούν το τίποτα και ότι μόνο αυτός εκπροσωπεί και εκφράζει την κοινωνία των Γαργαλιάνων. Κρατήθηκε από μια σανίδα σωτηρίας, όπως αφελώς νόμισε, ότι δήθεν ο Εμπορικός Σύλλογος Γαργαλιάνων υποστηρίζει την απόφασή του. Αλλά τι τραγωδία και αυτή, δεν πέρασαν λίγες ώρες και ο σύλλογος εξέφρασε την κοινή συνείδηση των πολιτών. Ακολούθησαν μετά οι επιστήμονες της πόλεως, κερδίζοντας και αυτοί το μερτικό τους στη λάσπη. Είπε ότι συναντήθηκε με τους μηχανικούς της πόλης μας και δήλωσε ότι όλοι είναι σύμφωνοι μαζί του. Όταν τον ρώτησα να μας πει ονόματα, ανέφερε μόνο δύο αγνοώντας ότι η πόλη διαθέτει πάνω από 10 σπουδαίους επιστήμονες, τους οποίους και αγνοεί. Όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων και οι δημοτικού σύμβουλοι, ο καθένας με τη δική του συλλογιστική και τρόπο, υποστήριξαν αυτό που η κοινωνία δικαιούται και απαιτεί, το σεβασμό στη γνώμη της.
Τότε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με μια δήλωσή του προς το Σώμα, που θύμιζε λίγο πολύ κάτι από Παπαφλέσσα στο Μανιάκι ή τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, είπε ότι μπορεί να απέμειναν λίγοι δίπλα του, αλλά θα πέσουν μαζί του. Μιλάμε για ιδανικά σπουδαία!!! Έφτασε δε εκπρόσωπος ως της ΔΕ Γαργαλιάνων, να πει και το αμίμητο, από πότε η εκκλησία έγινε και μνημείο!!! Και τότε εμφανίστηκε άλλη ρηξικέλευθη πρόταση του γνωστού πλέον παίκτη, να εκφραστεί η κοινωνία με δημοψήφισμα, με την πίστη και την προσδοκία ότι θα μας επέφερε τον πανικό. Και αίφνης θροϊστήκαμε όλοι. Αλλά εις μάτην. Σήκωσα το γάντι και είπα «ό,τι και όποτε θέλουν», αλλά μην κάνουν τους τσάμπα μάγκες, όταν ξέρουν και οι ίδιοι ότι ειδικά αυτή την περίοδο της επιδημίας αυτά δεν πρόκειται να επιτραπούν και που ρητά απαγορεύονται.
Σε όλη τη συνεδρίαση δήλωνε ότι θα φύγει είτε δήθεν από αγανάκτηση και απογοήτευση, είτε δήθεν για δουλειές που είχε στην Αθήνα. Όταν δε του γνωρίσαμε ότι κι αν φύγει η συνεδρίαση μπορεί να συνεχιστεί, διότι δεν απαιτείται η παρουσία του δημάρχου, δεν έφυγε ποτέ! Ο κ. δήμαρχος συνεχώς μιλούσε για λεφτά, λες και ο σκοπός ήταν μόνο να τα ξοδέψει… Όλοι οι άλλοι μιλούσαμε να σταματήσει αυτό το ανοσιούργημα. Και ανυποχώρητοι επιμέναμε να προχωρήσουμε στην έκδοση απόφασης. Και όταν η πίεση φαίνεται του έγινε αφόρητη και η ώρα της απόφασης ζύγωνε, σκαρφίστηκε την απειλή ότι δημοτικός σύμβουλος δήθεν τον απείλησε και άρχισε να καλεί το δικηγόρο του και την Αστυνομία(!) να πάει εκεί(!) για να συλλάβει δήθεν τον δημοτικό σύμβουλο, λες και ήταν εκεί σιμά του και τον απειλούσε. Όλα αυτά σε μια τηλεδιάσκεψη, που ο καθένας ήταν σπίτι του. Χιλιόμετρα μακριά. Και ό,τι δεν κατάφεραν μέχρι τότε, ήρθε διά μαγείας η πτώση του συστήματος της τηλεδιάσκεψης ή ορθότερα να το ρίξουν, για να διακοπεί δήθεν η συνεδρίαση.
Αυτά τα κωμικοτραγικά συνέβησαν κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η δική μας δημοτική παράταξη κατέθεσε αμέσως με e mail τη θετική μας ψήφο για την ακύρωση της αποφάσεως της Οικονομικής Επιτροπής και την μη κατάθεση της συγκεκριμένης ανάπλασης. Από ό,τι γνωρίζω και οι άλλες παρατάξεις έκαναν το ίδιο, πλην των εμμίσθων της δημοτικής αρχής. Το βέβαιον είναι ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε εδώ. Δεν πρόκειται να δεχθούμε χειραγώγηση ούτε του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά κυρίως της κοινωνίας. Έπεται συνέχεια».


NEWSLETTER