Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 15:34

Καλαμάτα: Περιμένουν Χρυσοχοΐδη για να λειτουργήσουν το Ενιαίο Συντονιστικό

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Περιμένουν Χρυσοχοΐδη για να λειτουργήσουν το Ενιαίο Συντονιστικό

Τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για να το εγκαινιάσει και να κάνει ανακοινώσεις, περιμένει το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο κατά της παραβατικότητας στο Δήμο Καλαμάτας, για να ξεκινήσει τη λειτουργία του.

Αυτό παρατήρησε χθες ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, σημειώνοντας ότι αυτό θα γίνει με την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η πιλοτική λειτουργία του Συντονιστικού Κέντρου, χωρίς τις κάμερες.
Αναλυτικά, απαντώντας σε ερώτησή μας ο δήμαρχος δήλωσε ότι “το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή. Ομως θα πρέπει να έρθει ο υπουργός, να γίνουν και τα εγκαίνια και να κάνει και τις ανακοινώσεις που περιμένουμε. Μας είπαν ότι πρέπει να περάσουν τα περιοριστικά μέτρα”.
Ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε πως “το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει μια πιλοτική λειτουργία, για να δούμε τι εκκρεμότητες υπάρχουν” κι εξήγησε: “Εχει ολοκληρωθεί το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο. Η εξέλιξη για τις κάμερες θα είναι μια δυναμική διαδικασία, που θα έχει ένα βάθος χρόνου. Σταδιακά θα μπαίνουν οι κάμερες και θα συνδέονται με το σύστημα. Ξεκινά, λοιπόν, το επόμενο διάστημα και αναπτύσσεται σε βάθος χρόνου. Ο στόχος είναι να εξετάζουμε συνεχώς τις ανάγκες που δημιουργούνται, τα σημεία που πρέπει να αναπτύξουμε τον έλεγχο και συνεχώς να υπάρχει μια δυναμική”.
Για την ενίσχυσή του με επιπλέον αστυνομικούς, είπε πως “αναφέρεται στο μνημόνιο που έχουμε υπογράψει αυτό, ότι θα υπάρξει ενίσχυση με μια ομάδα ΟΠΚΕ εδώ στην περιοχή μας. Γι’ αυτό λέω ότι περιμένουμε τον υπουργό να έρθει να κάνει και τις ανακοινώσεις”.
Για το αίτημα των Δήμων Μεσσήνης και Οιχαλίας το ΕΣΥΚ κατά της παραβατικότητας να συνδράμει και τις δικές τους περιοχές, ο δήμαρχος απάντησε ότι “εμείς δεν είμαστε αρνητικοί σε ένα τέτοιο σενάριο. Ενας μητροπολιτικός δήμος, όπως ο Δήμος Καλαμάτας, οφείλει να στηρίζει και άλλους δήμους. Εφόσον είναι εφικτό αυτό, προφανώς θα το υποστηρίξουμε”.
Γ.Σ.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER