Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021 20:06

Δήμος Καλαμάτας: Προτάσεις για γωνιές ανακύκλωσης και δράσεις ηλεκτροκίνησης

Γράφτηκε από την
Δήμος Καλαμάτας: Προτάσεις για γωνιές ανακύκλωσης και δράσεις ηλεκτροκίνησης

Δύο νέες προτάσεις για γωνιές ανακύκλωσης και δράσεις ηλεκτροκίνησης, προς χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, υπέβαλε χθες στο υπουργείο Εσωτερικών ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο,ο κ. Βασιλόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς σταδιακά και με σταθερό βηματισμό υλοποιείται ο συνολικός σχεδιασμός της δημοτικής αρχής, με βάση τις δεσμεύσεις και τον προγραμματισμό που έχει τεθεί.

ΓΩΝΙΕΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Η πράξη “Γωνιές ανακύκλωσης και εξοπλισμός διακριτής συλλογής στο Δήμο Καλαμάτας”, προϋπολογισμού: 2.556.420 ευρώ, περιλαμβάνει:
Το υποέργο 1 “Δημιουργία γωνιών ανακύκλωσης και προμήθεια Κινητού εξοπλισμού ανακύκλωσης” που περιλαμβάνει: Κινητό πράσινο σημείο κατ’ οίκον αποκομιδής ογκωδών ανακυκλώσιμων υλικών και μεταλλικών κάδων: αφορά ένα καινούργιο απορριμματοφόρο τύπου πρέσας χωρητικότητας τουλάχιστον 16 κυβικών. Οχημα Hook Lift με αποσπώμενη υπερκατασκευή για την μεταφορά ρευμάτων ανακυκλώσιμων αστικών αποβλήτων από τις γωνιές ανακύκλωσης. Πρες κοντέινερ έντυπου χαρτιού κλειστού τύπου, καθαρής χωρητικότητας 22 κυβικών με σύστημα συμπίεσης κάθε είδους ανακυκλώσιμων συμπιεστών υλικών (χαρτί, νάιλον, πλαστικά, κλαδιά, θάμνους κτλ.). Μεταλλικές γωνίες ανακύκλωσης (συστάδα 3 κάδων 1.100 λίτρων) που θα αποτελούν ένα περίβλημα για τροχήλατους κάδους, χωρητικότητας 1.100 λίτρων, για τη συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών. Γωνίες ανακύκλωσης για σχολεία, οι οποίες θα αποτελούνται από ειδικές καλλωπιστικές κατασκευές και θα λειτουργούν ως περίβλημα των υφιστάμενων κάδων 240 λίτρων. Η κατασκευή θα περιλαμβάνει κατάλληλο χώρο για φύτευση με στόχο την περαιτέρω αισθητική αναβάθμιση. Γωνίες ανακύκλωσης για πλατείες με πρέσες που θα συμβάλουν στη βελτίωση της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, στην προώθηση της επαναχρησιμοποίησης, της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας. Και οριζόντιες επικουρικές δράσεις που αφορούν τις δράσεις ευαισθητοποίησης και δημοσιότητας και τις δαπάνες για την σύνταξη και προετοιμασία φακέλου υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ

Η δεύτερη πράξη έχει τίτλο “Δράσεις ηλεκτροκίνησης στο Δήμο Καλαμάτας”, προϋπολογισμού: 2.302.393,60 ευρώ και περιλαμβάνει ένα υποέργο με τίτλο “Προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων και σταθμών φόρτισης” που αφορά προμήθεια των παρακάτω ειδών: Επιβατικό Υβριδικό (Plug-In Hybrid ), αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Τέσσερα υβριδικά ημιφορτηγά αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Δύο ηλεκτρικά σάρωθρα 2 κυβικών. Δύο ηλεκτρικά λεωφορεία (25 ατόμων) με δυνατότητα εξυπηρέτησης ατόμων ΑμεΑ. Ηλεκτροκίνητο απορριμματοφόρο χωρητικότητας 5 κυβικών περίπου με σύστημα ανύψωσης κάδων. Πέντε σταθμούς φόρτισης 50 KW. Επίσης, οριζόντιες επικουρικές δράσεις που αφορούν τη δαπάνη για την εκτέλεση έργων μεταφοράς και σύνδεσης δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας με τους σταθμούς φόρτισης και δαπάνες για τη σύνταξη και προετοιμασία φακέλου υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.

 


NEWSLETTER