Σάββατο, 20 Μαρτίου 2021 09:08

Δεν αλλάζει τίποτα φέτος στη Ναυαρίνου

Γράφτηκε από τον

 

Το φετινό καλοκαίρι δεν θα γίνουν κυκλοφοριακές αλλαγές στην οδό Ναυαρίνου και τα πράγματα θα μείνουν όπως έχουν, είπε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτησή μας.

Ο δήμαρχος παρατήρησε ότι το έργο της ανάπλασης και της μονοδρόμησης μεταξύ Φαρών και Ακρίτα θα ξεκινήσει μετά το καλοκαίρι και πως τότε θα ξεκινήσει και η συζήτηση για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν το καλοκαίρι το 2022, λαμβάνοντας υπόψη και άλλες παρεμβάσεις που θα γίνουν στην Παραλία.

Είναι φανερό ότι η περσινή αποτυχία με τα πειραματικά, αποσπασματικά και προβληματικά κυκλοφοριακά μέτρα στη Ναυαρίνου οδηγούν τη δημοτική αρχή στην κατεύθυνση να μην πάρει το παραμικρό ρίσκο για το φετινό καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτησή μας για το τι προγραμματίζεται το φετινό καλοκαίρι στην παραλιακή οδό της Καλαμάτας, ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε:

“Για τη Ναυαρίνου είμαστε σε φάση αναμονής αυτή τη στιγμή. Το θέμα είναι να διασώσουμε την καλοκαιρινή σεζόν που έρχεται. Δεν ξέρω αν φέτος μπορούμε να δοκιμάσουμε οτιδήποτε και να κάνουμε αλλαγές. Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο αυτό. Φέτος πρέπει οι επιχειρήσεις να δουλέψουν. Εχουμε μπροστά μας μετά το καλοκαίρι να δούμε τι αλλαγές θα γίνουν. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε ένα έργο που πρέπει κανονικά να το ξεκινήσουμε τώρα και αφορά τη μονοδρόμηση του τμήματος μεταξύ Φαρών και Ακρίτα. Μπορούμε τις επόμενες μέρες να ξεκινήσουμε, αλλά έχω δώσει κατεύθυνση και θα μιλήσω και με τον εργολάβο, ώστε να μην ξεκινήσει τώρα, γιατί είναι πολύ κρίμα να δημιουργήσουμε τόσο μεγάλο πρόβλημα. Θα το κάνουμε από το Σεπτέμβριο”.

Συνεχίζοντας και καταγράφοντας και άλλες παρεμβάσεις που θα γίνουν στην Παραλία, παρατήρησε: “Αν λάβουμε, λοιπόν, υπόψη μας ότι έχουμε το έργο το μεγάλο της μονοδρόμησης που είναι μεταξύ Φαρών και Ακρίτα, έχουμε την ανάπλαση του πεζοδρομίου από Φαρών έως Τσαμαδού, έχουμε τα πάρκινγκ τα οποία έρχονται στη Σταδίου, στον ιερό ναό Ανάστασης και στην Καρακούση, θεωρώ ότι όλα αυτά πρέπει να τρέξουν πολύ γρήγορα μέσα στο χειμώνα, ώστε του χρόνου το καλοκαίρι να μπορούμε πραγματικά να μιλήσουμε για παρεμβάσεις στην οδό Ναυαρίνου”.

Για τις μονοδρομήσεις στις οδούς Αύρας και Νικηταρά που εφαρμόστηκαν το περσινό καλοκαίρι, επεσήμανε πως “αυτά είναι αυτονόητα ότι θα ισχύσουν. Γιατί πέρσι έδωσαν λύση. Δοκιμάστηκαν και είδαμε ότι είχαν αποτέλεσμα”.

 

Η ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ

Για τη λειτουργία της Ναυαρίνου το φετινό καλοκαίρι ρωτήσαμε και τον πρόεδρο του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας (ΣΚΕΑΚ) Νίκο Μαλαπέτσα, ο οποίος μας είπε: “Αν δεν γίνει κάτι οργανωμένο, με σχέδιο, να μη γίνει τίποτα. Να παραμείνει ως έχει, όχι πειράματα, όπως το περσινό καλοκαίρι. Είναι κρίσιμη η χρονιά, πιο κρίσιμη από την περσινή”.

Γ.Σ.