Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021 08:47

Καλαμάτα: Από του χρόνου έργα στη Ναυαρίνου (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

 

Μόνο καλλωπισμός και βελτιώσεις θα γίνουν για το φετινό καλοκαίρι στη Ναυαρίνου, επανέλαβε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και δήλωσε πως του χρόνου θα γίνουν έργα.

“Αυτό που θα κάνουμε, θα είναι ένας καλλωπισμός. Εχω ζητήσει στον πεζόδρομο, από την Ανάσταση και μετά να στρωθεί με τσιμέντο, να βελτιωθεί η εικόνα, να κάνουμε μερικές παρεμβάσεις”, είπε ο δήμαρχος απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ανέφερε πως “φέτος δεν μπορούμε να κάνουμε παρεμβάσεις πολλές εκεί”, εκφράζοντας την ελπίδα ότι “όλα θα κυλήσουν όπως πρέπει και του χρόνου θα μπορέσουμε να τρέξουμε τα έργα που σχεδιάζουμε, που είναι πολύ κρίσιμα”.

Για τα έργα αυτά είπε ότι “υπάρχει το πάρκινγκ που είναι έξω από το Στάδιο και η ανάπλαση της Εθνικού Σταδίου, που θα γίνει με προγραμματική από την Περιφέρεια. Εχει πάρει απόφαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας για 500.000 ευρώ γι’ αυτό. Υπάρχουν τα 8 στρέμματα που είναι ανατολικά του ναού της Ανάστασης και η διάνοιξη της Κορώνης που θα δώσει διέξοδο. Υπάρχει το πάρκινγκ στην Καρακούση, υπάρχουν τα έργα και οι διανοίξεις που θα πρέπει να γίνουν μέσα από το δάνειο και υπάρχει και κάτι που μπορεί να γίνει άμεσα, αλλά προφανώς δεν μπορούμε να το κάνουμε τώρα, μέσα στο καλοκαίρι, γιατί θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα. Δηλαδή, η ανάπλαση του τμήματος μεταξύ Φαρών και Ακρίτα και η μονοδρόμηση του συγκεκριμένου τμήματος”.

Εξήγησε ότι “αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε, γιατί αν ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες, όλο το καλοκαίρι θα είναι σκαμμένο και πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες να δουλέψουν. Θα τους καλέσω εγώ τις επόμενες μέρες και θα μιλήσουμε και θα βρούμε πότε ακριβώς θα πρέπει να ξεκινήσει. Θα γίνουν, όμως, κάποια πράγματα”. Κι ενημέρωσε πως “το πεζοδρόμιο μεταξύ Φαρών και Τσαμαδού θα υλοποιηθεί. Βελτιώσεις επί του ποδηλατοδρόμου θα γίνουν. Ο φωτισμός στο πάρκου του «Πανελληνίου» θα γίνει. Παγκάκια επιπλέον θα μπουν, παγκάκια πικ νικ έχουμε σχεδιάσει πού θα βάλουμε, κάποια καλαθάκια θα αλλάξουμε, θα κάνουμε πολλές τέτοιες βελτιώσεις για να ομορφύνει η εικόνα. Βελτιώσεις που θα ξεκινήσουν τις επόμενες μέρες”.

Σε ερώτηση για υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ με τα πολλά καλώδια που υπάρχουν επί της Ναυαρίνου, ανέφερε ότι “είναι πολύ μεγάλο θέμα, το είχα αντιμετωπίσει και ως αντιδήμαρχος. Τότε είχα στείλει κι έγγραφο σε όλους τους επιχειρηματίες και σήκωσαν πιο ψηλά τα καλώδια. Για να γίνει υπογειοποίηση, θα πρέπει να γίνουν έργα. Στο τμήμα μεταξύ Φαρών και Ακρίτα, προφανώς, μόλις θα υλοποιηθεί το έργο, θα γίνει και η υπογειοποίηση, σταδιακά πρέπει αυτό να υλοποιείται. Είναι, όμως, ένα κρίσιμο ζήτημα, χρειάζεται αντιμετώπιση διαφορετική”.

Γ.Σ.