Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021 22:08

Στην τελική ευθεία η λειτουργία του κέντρου κατά της παραβατικότητας

Στην τελική ευθεία η λειτουργία του κέντρου κατά της παραβατικότητας

Λεπτομέρειες απομένουν, ώστε άμεσα το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο (ΕΣΥΚ) Δημοτικής κι Ελληνικής Αστυνομίας Δήμου Καλαμάτας να τεθεί σε λειτουργία.


Αυτό επισημάνθηκε σε συνάντηση εργασίας της δημοτικής αρχής και στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα για το ΕΣΥΚ κατά της παραβατικότητας. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο γενικός περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου - ταξίαρχος Παναγιώτης Πούπουζας, ο διευθυντής Αστυνομίας Μεσσηνίας - ταξίαρχος Ηλία Αξιοτόπουλος, ο αντιδήμαρχος Αναστάσης Σκοπετέας, στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας και υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου.
Το ΕΣΥΚ κατά της παραβατικότητας πρόκειται να λειτουργήσει σε χώρο που έχει διαμορφωθεί κατάλληλα στο ιστορικό Δημαρχείο της Καλαμάτας.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, απομένουν λεπτομέρειες, προκειμένου άμεσα το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο να μπορέσει να τεθεί σε λειτουργία, με βάση τα αναφερόμενα και στο μνημόνιο που έχει υπογραφεί από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον δήμαρχο, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η συζήτηση για ανάπτυξη κοινών δράσεων.
Ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε ότι το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο είναι σχεδόν έτοιμο, καθώς απομένει η τοποθέτηση των καμερών (αναμένεται η σχετική έγκριση κεντρικά από την ΕΛΑΣ).