Παρασκευή, 09 Απριλίου 2021 12:07

Εργασίες αποκατάστασης ζημιών στα λιμάνια της Πυλίας

Εργασίες αποκατάστασης ζημιών στα λιμάνια της Πυλίας

 

Από την Πύλο ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στην παράκτια ζώνη και στα λιμάνια του Δήμου Πύλου - Νέστορος, που προκλήθηκαν από τη θεομηνία της 29ης Σεπτεμβρίου 2018.

Το έργο χρηματοδοτείται με 2,5 εκ. ευρώ από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Τις εργασίες επισκέφθηκε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας, ενώ ο δήμος υπενθυμίζει ότι η υπογραφή της σύμβασης για το συγκεκριμένο έργο πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2020, μεταξύ της Γενικής Διεύθυνσης Υδραυλικών Λιμενικών και Κτηριακών Υποδομών του υπουργείου Υποδομών και της αναδόχου εταιρείας. Εργασίες προβλέπονται και στα λιμάνια και τις παράκτιες ζώνες Μεθώνης, Κορώνης, Φοινικούντας και Γιάλοβας.

Επισκεπτόμενος το σημείο εργασιών ο δήμαρχος Π. Καρβέλας δήλωσε ότι “με συντονισμό και συνεχή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, πετύχαμε την έκδοση απόφασης περί ανανέωσης κήρυξης της περιοχής μας σε έκτακτη ανάγκη και την έγκριση δέσμευσης σχετικής πίστωσης. Με την ολοκλήρωση των εργασιών θα επιτευχθεί η αναβάθμιση των υποδομών, αλλά και η θωράκιση των λιμένων, με αποτέλεσμα την προστασία της παράκτιας περιοχής”.