Σάββατο, 10 Απριλίου 2021 12:56

Αναφορά Χαρίτση για ζημιές από χαλάζι στην Τριφυλία

Γράφτηκε από την
Αναφορά Χαρίτση για ζημιές από χαλάζι στην Τριφυλία

 

“Να είναι άμεσες και χωρίς καθυστερήσεις οι διαδικασίες αποζημίωσης των αγροτών της Τριφυλίας για τις ζημιές στην παραγωγή από την πρόσφατη χαλαζόπτωση” ζητεί με αναφορά του, προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Χαρίτσης.

Στη αναφορά του ο κ. Χαρίτσης κατέθεσε την επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων για τις πρόσφατες εκτεταμένες ζημιές στην ελαιοπαραγωγή και τα κηπευτικά, εξαιτίας της πρόσφατης χαλαζόπτωσης.

Στην επιστολή του ο Αγροτικός Σύλλογος τονίζει τις αδικαιολόγητα χρονοβόρες διαδικασίες καταβολής αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ προς τους πλητόμενους αγρότες, την ώρα που οι παραγωγοί πιέζονται να καταβάλουν τις πάσης φύσεως οικονομικές υποχρεώσεις τους, εν μέσω οικονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας, απειλούμενοι με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς των περιουσιών τους.

Παράλληλα, επαναλαμβάνει το αίτημα της αναθεώρησης του απαρχαιωμένου κανονισμού καταβολής αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, ο οποίος δεν λαμβάνει υπ’ όψιν τις καταστροφές που συντελούνται στις αγροτικές καλλιέργειες -και ειδικά της ελαιοπαραγωγής- με πολύ μεγαλύτερη συχνότητα πλέον, λόγω της κλιματικής αλλαγής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER