Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 21:14

Εργα ύδρευσης σε Καίσαρη και Ασπρόχωμα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Εργα ύδρευσης σε Καίσαρη και Ασπρόχωμα (βίντεο)

Στην οδό Καίσαρη στην Καλαμάτα, καθώς και στο Ασπρόχωμα στον εθνικό δρόμο, η ΔΕΥΑΚ υλοποιεί με εργολαβίες της έργα ύδρευσης, αντικατάστασης αγωγών.

Οπως μας ενημέρωσε ο γενικός διευθυντής της επιχείρησης Μιχάλης Βασιλειάδης, στο Ασπρόχωμα εκτελείται το έργο που αφορά παρεμβάσεις σε τοπικές κοινότητες (Βέργα, Μικρή Μαντίνεια, Σπερχογεία, Καλάμι, Ασπρόχωμα) και βρίσκεται κοντά στο τέλος του. Στόχος είναι να ολοκληρωθεί  και να κλείσει μέσα στο Μάιο.

Στην Καίσαρη (σήμερα λόγω των εργασιών ήταν κλειστή από τη Φαρών έως την Παλαιολόγου), υλοποιείται η β’ φάση του έργου αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στην Καλαμάτα – και ο κ. Βασιλειάδης ανέφερε ότι η ανάδοχος εταιρεία πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει πιο γρήγορα. Παρατήρησε πως η ίδια εκτελεί και το έργο αποχέτευσης ακαθάρτων στη Θουρία και στα Λέικα, στο οποίο υπάρχει πρόβλημα με τους ρυθμούς υλοποίησης.

Το έργο της β’ φάσης προβλέπεται να τελειώσει το 2022, ενώ για το έργο της γ’ φάσης θα αναδειχθεί προσωρινός μειοδότης στο ερχόμενο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ. Η εκτίμηση είναι ότι το έργο αυτό θα ξεκινήσει τέλη καλοκαιριού ή Σεπτέμβριο, και για τη δ’ φάση με την οποία θα ολοκληρωθεί η αντικατάσταση του παλιού δικτύου ύδρευσης στην πόλη της Καλαμάτας, αναζητείται πρόγραμμα για την ένταξη και τη χρηματοδότησή του.

Γ.Σ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER