Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021 21:23

Δριμής για μαζικά rapid tests στο Κοπανάκι

Γράφτηκε από την
Δριμής για μαζικά rapid tests στο Κοπανάκι

 

Την ανάγκη για μαζικά rapid tests στο Κοπανάκι, επισημαίνει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία» Δημήτρης Δριμής, μετά τα κρούσματα κορονοϊού που έχουν διαπιστωθεί στην περιοχή, μεταξύ αυτών και υπαλλήλου του δήμου.

Ζητεί δε την κινητοποίηση του δήμου και τονίζει πως ολιγωρία και αδράνεια δεν συγχωρούνται.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Στο Κοπανάκι, το χωριό μου, διαπιστώθηκαν κρούσματα κορονοϊού. Μεταξύ αυτών και δημοτικού υπαλλήλου. Ένα κρούσμα ήδη νοσηλεύεται στην Καλαμάτα. Επικοινώνησα με τον πρόεδρο της τοπικής μας κοινότητας, το διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, τον υπεύθυνο του ΕΟΔΥ στο νομό μας, το διοικητή του Α/Τ Τριφυλίας, ενώ δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω με το δήμο. Ο ΕΟΔΥ με πληροφόρησε πως μέχρι την Τρίτη του Πάσχα δεν μπορεί να έρθει κλιμάκιο ελέγχου στο Κοπανάκι, καθώς τα τρία κλιμάκια που διαθέτει θα βρίσκονται σε Καλαμάτα, Μεσσήνη και Πύλο. Η λύση που προτάθηκε είναι να κατευθυνθούν ύποπτα περιστατικά στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ή στο Κ.Υ. Μελιγαλά για rapid tests.

Η λύση αυτή δεν είναι αρκετή, δεν είναι λειτουργική. Ποιος θα κατευθύνει και ποιος τέτοιες μέρες που είναι θα μετακινηθεί σε Κυπαρισσία και Μελιγαλά; Το Κοπανάκι είναι κεφαλοχώρι στο οποίο αναφέρεται ένα πλήθος χωριών και στο οποίο γίνεται μεγάλο παραδοσιακό παζάρι. Για την ασφάλεια επαγγελματιών, κατοίκων και επισκεπτών επιβάλλεται, κατά τη γνώμη μας, να διενεργηθεί άμεσα ένα πλήθος rapid tests στο Κοπανάκι. Τα tests πρέπει να τα προμηθεύσει ο Δήμος Τριφυλίας και να διενεργηθούν από νοσηλευτικό προσωπικό που θα διαθέσει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, το οποίο μπορούν να βοηθήσουν και υπάλληλοι του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" του τ. Δήμου Αετού. Η χώρα μας θρηνεί καθημερινά δεκάδες θύματα του κορονοϊού. Ολιγωρία και αδράνεια δεν συγχωρούνται! Παρασκευή μαζικά tests στο Κοπανάκι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER