Δευτέρα, 03 Μαϊος 2021 09:00

Καλαμάτα: Στο “Αντώνης Τρίτσης” δράσεις αντισεισμικής προστασίας

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Στο “Αντώνης Τρίτσης” δράσεις αντισεισμικής προστασίας

 

Το έργο του Δήμου Καλαμάτας που αφορά δράσεις για υποδομές που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας, εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα.

Αντικείμενο του έργου, σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, είναι η αποτίμηση της σεισμικής ικανότητας μέσω της οποίας θα υπάρξει αναβάθμιση της αντισεισμικής ασφάλειας, έτσι ώστε αυτή να προσεγγίσει, να φθάσει ή και να ξεπεράσει το επίπεδο αντισεισμικής ασφάλειας σύγχρονων κατασκευών. Συγκεκριμένα, προβλέπεται πρωτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος 137 δημοτικών κτηρίων, ανάμεσα στα οποία και όλων των σχολείων του δήμου.

Η περιοχή της Μεσσηνίας ανήκει στη 2η ζώνη σεισμικής επικινδυνότητας και έχει δοκιμαστεί από τον καταστροφικό σεισμό του 1986, ώστε να καθίσταται απολύτως αναγκαίο να πραγματοποιηθεί προσεισμικός έλεγχος των σχολικών κτηρίων και των άλλων υποδομών του Δήμου Καλαμάτας, προκειμένου να εντοπιστούν κτήρια, τα οποία ίσως να μην έχουν την απαιτούμενη συμπεριφορά σε περίπτωση σεισμού.

Επιπλέον, αναγκαία κρίνεται και η ευαισθητοποίηση όλου του πληθυσμού, με σκοπό τη διεύρυνση της κοινωνικής αντισεισμικής συνείδησης και εμπέδωσης της αντισεισμικής συμπεριφοράς από τον πληθυσμό.


NEWSLETTER