Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013 10:21

Και πάλι ανοιχτή η Ναυαρίνου όλη την καλοκαιρινή περίοδο

Γράφτηκε από την
Και πάλι ανοιχτή η Ναυαρίνου όλη την καλοκαιρινή περίοδο

Ανοιχτή για τα αυτοκίνητα -χωρίς μονοδρομήσεις ή πεζοδρομήσεις- θα παραμείνει στη διάρκεια του καλοκαιριού η παραλιακή οδός Ναυαρίνου, όπως αποφασίστηκε σε υπηρεσιακή σύσκεψη που συγκάλεσε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.

 

Η σύσκεψη, όπως γνωστοποιεί ο δήμος με σχετική ανακοίνωσή του, έγινε εν όψει του καλοκαιριού και της τουριστικής περιόδου, προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες να αρχίζουν να προετοιμάζουν την παραλιακή ζώνη, ώστε οι όποιες παρεμβάσεις να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Πάσχα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, στη χθεσινή αποφασίστηκαν τα εξής:

«α) Κυκλοφοριακό: Η κυκλοφορία στη Ναυαρίνου θα είναι αμφίδρομη. Η στάθμευση στη βόρεια πλευρά της οδού, μεταξύ Φαρών και Ακρίτα, θα διατεθεί για μοτοποδήλατα. Στην Ακρίτα, από τη Ναυαρίνου μέχρι τη Σανταρόζα, θα τοποθετηθούν στην ανατολική πλευρά της οδού ελαστικοί κύλινδροι, για να εμποδίζεται η στάθμευση αυτοκινήτων. Λόγω της ανακατασκευής της οδού Φαρών (έργα για το δυτικό πεζοδρόμιο) θα ληφθεί πρόνοια για επιπλέον σήμανση στις οδούς Ηρώων και Ακρίτα. Προκειμένου να προστατεύονται πεζοί και ποδηλάτες, θα τοποθετηθούν μεταλλικές διατάξεις σχήματος Π στους χώρους μπροστά από τα περίπτερα και το ''Πανελλήνιον''. Θα υπάρξει, επίσης, ανανέωση των οριζόντιων διαγραμμίσεων και εκείνων στις διαβάσεις πεζών.

β) Πράσινο: Θα γίνουν κλάδεμα δέντρων, φύτευση ανθόφυτων, περιποίηση θάμνων, θα ανακατασκευαστούν ζαρντινιέρες και θα κοπούν δέντρα που εμποδίζουν τη διάβαση των πεζών.

γ) Ποδηλατόδρομος: Θα γίνει επισκευή του ποδηλατόδρομου σε όλο το μήκος του».


NEWSLETTER