Παρασκευή, 28 Μαϊος 2021 08:34

Δήμος Δυτικής Μάνης: Μήνυση για δολιοφθορά στο δίκτυο ύδρευσης στην Κοινότητα Πύργου

Γράφτηκε από την
Δήμος Δυτικής Μάνης: Μήνυση για δολιοφθορά στο δίκτυο ύδρευσης στην Κοινότητα Πύργου

 

Μήνυση κατά αγνώστων για δολιοφθορά στο δίκτυο ύδρευσης στην Κοινότητα Πύργου υπέβαλε την Τετάρτη ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος ενημερώνει χαρακτηριστικά: “Στις 26 Μαΐου, ημέρα Τετάρτη, ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης κ. Δημήτριος Γιαννημάρας υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων δραστών που διέπραξαν κατ' επανάληψη το αδίκημα της φθοράς του δικτύου ύδρευσης μεταφοράς πόσιμου νερού από την πηγή Αγίου Κωνσταντίνου στην Κοινότητα Πύργου και ζήτησε την άμεση σύλληψή τους και παραδειγματική τιμωρία τους. Οση κατανόηση και αν θέλεις να δείξεις στην πράξη του δράστη ή των δραστών, δεν μπορείς όταν διαπιστώνεις την κοπή του αγωγού την πρώτη φορά σε δύο σημεία, τη δεύτερη φορά σε 17 και την τρίτη σε 4, να μένεις αδιάφορος σε μια τόσο μεγάλου μεγέθους εγκληματική πράξη. Το όποιο κίνητρο και εάν επικράτησε στη νοσηρή σκέψη του δράστη ή των δραστών, ευχόμαστε να μην έχει συνέχεια και να επικρατήσει η λογική και η αγάπη στην αγωνία των συνδημοτών μας”.

Την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς του Δήμου Δυτικής Μάνης κατά παντός υπευθύνου, λόγω επανειλημμένης δολιοφθοράς του δικτύου ύδρευσης στην περιοχή του Πύργου, είχε αποφασίσει η Οικονομική Επιτροπή του δήμου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση - εισήγηση του δημάρχου και προέδρου της επιτροπής Δ. Γιαννημάρα, “οι κάτοικοι του Πύργου και ο Σύλλογος των Πυργιανών έχουν κάνει μηνυτήρια αναφορά στο δήμο για έλλειψη νερού στο χωριό τους. Η δημοτική αρχή ερεύνησε το θέμα και διαπίστωσε ότι το διάστημα της έλλειψης του νερού είχε κοπεί σε δύο μέρη ο αγωγός μεταφοράς του νερού στον Πύργο, για το οποίο κανείς (αιτία έλλειψης) από την Κοινότητα Πύργου δεν ενημέρωσε τον δήμο. Οταν τακτοποιήθηκε η βλάβη, την επομένη ημέρα, ο αγωγός ήταν κομμένος σε 17 σημεία από αιχμηρό αντικείμενο”.

Επειδή αυτό αποτελεί δολιοφθορά, όπως παρατήρησε ο δήμαρχος, ζήτησε κι έλαβε την έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής για υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου και την εξουσιοδότηση του δημάρχου για σύναψη συμφωνητικού με ιδιώτη δικηγόρο για την πραγματοποίησή της.

(Φωτογραφία αρχείου)


NEWSLETTER