Πέμπτη, 03 Ιουνίου 2021 22:34

Επιστολή παραγωγών για λαϊκές αγορές Χώρας και Πύλου

Γράφτηκε από την

 

Ιση μεταχείριση στην καταβολή τελών, για τις θέσεις που κατέχουν στις λαϊκές αγορές Χώρας και Πύλου, ζητούν παραγωγοί της περιοχής από το δήμαρχο Πύλου - Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα.

Επισημαίνουν ότι “μέχρι σήμερα, όχι μόνο δεν ικανοποιήθηκε το δίκαιο αίτημά μας, αλλά δεν ασχολήθηκε κανείς από τη δημοτική αρχή να μας δώσει, έστω, μία απάντηση”, στις δύο αιτήσεις τους το 2019 και το 2020.

Χαρακτηριστικά στην επιστολή – αίτημά τους προς τον δήμαρχο, που κοινοποιείται στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και στους επικεφαλής των παρατάξεων των μειοψηφιών, αναφέρουν:

“Εχουμε καταθέσει δύο αιτήσεις, ως παραγωγοί που συμμετέχουμε στις λαϊκές αγορές Χώρας και Πύλου, η πρώτη με αρ. πρωτ. 14512 και ημερ. 27/9/2019 και η δεύτερη με αρ. πρωτ. 9073 και ημερ. 26/6/2020 στο Δήμο Πύλου – Νέστορος, με τις οποίες ζητούσαμε να έχουμε ίση μεταχείριση ως προς την καταβολή τελών για τις θέσεις με τους συναδέλφους δημότες παραγωγούς του δήμου.

Μέχρι σήμερα, όχι μόνο δεν ικανοποιήθηκε το δίκαιο αίτημά μας αλλά δεν ασχολήθηκε κανείς από τη δημοτική αρχή να μας δώσει, έστω, μία απάντηση.

Το θέτουμε για τρίτη φορά δημόσια, ελπίζοντας ότι θα ασχοληθείτε και θα το κάνετε δεκτό, λαμβάνοντας υπόψη και την πτώση του τζίρου που είχαμε το προηγούμενο διάστημα, λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που υπήρχαν. Εξάλλου, θεωρούμε ότι είναι και προς το συμφέρον του δήμου να προσελκύει - με ίσους όρους - περισσότερους παραγωγούς στις λαϊκές αγορές των ορίων του, γιατί πέρα των ανταποδοτικών εσόδων, κάνει τις λαϊκές αγορές πιο ελκυστικές στους καταναλωτές, αφού τους δίνεται η δυνατότητα να έχουν πολλαπλές επιλογές φτηνών και ποιοτικών αγροτικών προϊόντων”.

Την επιστολή - αίτημα υπογράφουν οι παραγωγοί: Βλαχαδάμης Στέφανος, Λιακόσταυρος Παναγιώτης, Βενετσανάκος Ευάγγελος, Γιαννακόπουλος Λάμπρος, Κούβελα Αντωνία, Κόντου Ιωάννα, Γεωργόπουλος Σπύρος, Κόντος Νικόλαος, Γκόνης Γεώργιος, Γιαννακόπουλος Χρίστος, Νικολακόπουλος Ιωάννης, Δελής Απόστολος.