Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013 07:57

Αισιοδοξία αλλά και αγωνία Νίκα για τον περιφερειακό - Εκκληση παράδοσης των απαλλοτριωμένων τμημάτων

Γράφτηκε από τον
Αισιοδοξία αλλά και αγωνία Νίκα για τον περιφερειακό - Εκκληση παράδοσης των απαλλοτριωμένων τμημάτων

Αγωνία για την τύχη του περιφερειακού δρόμου της Καλαμάτας εξέφρασε -εμμέσως, πλην σαφέστατα- ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας με χθεσινές του δηλώσεις.

 

Ειδικότερα, κι ενώ διαβεβαίωνε ότι το έργο προχωρεί με καλούς ρυθμούς «παρά τις δυσκολίες», την ίδια στιγμή απηύθυνε «δημόσια έκκληση» -όπως είπε- «να δοθούν οι ιδιοκτησίες που έχουν απαλλοτριωθεί. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε λάβει χρήματα και να μη δίνουμε την ιδιοκτησία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Ο Π. Νίκας δήλωσε με έμφαση ότι «ο δήμος είναι με τον περιφερειακό δακτύλιο και θα συμβάλλει όσο μπορεί γα να ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο έργο», καθώς -όπως υποστήριξε- «το κοινό συμφέρον των Καλαματιανών είναι να ολοκληρωθεί ο περιφερειακός δακτύλιος».

Οπως χαρακτηριστικά παρατήρησε, «όλοι σεβόμαστε το δικαίωμα στην ιδιοκτησία, υπάρχει όμως και το κοινό συμφέρον. Και το κοινό συμφέρον των Καλαματιανών είναι να ολοκληρωθεί ο περιφερειακός δακτύλιος».

Αναγνώρισε πάντως ο δήμαρχος ότι «ο καθένας θα κάνει ό,τι μπορεί -και καλά θα κάνει- για να έχει το όφελος που νομίζει από την ιδιοκτησία που παραχωρεί».

Ο Π. Νίκας γνωστοποίησε ότι προγραμματίζει συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών Κωστή Χατζηδάκη, τόσο για το συγκεκριμένο έργο, όσο και για άλλα έργα που αφορούν το δήμο, αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Οπως εξήγησε ο δήμαρχος, δεν είναι δυνατόν να παρέλθει το ΕΣΠΑ χωρίς την κατασκευή αναγκαίων έργων στο οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας -«δεν είναι δυνατόν να πηγαίνουμε πιο γρήγορα στην Κόρινθο απ’ ό,τι στην Κορώνη ή στην Πύλο», παρατήρησε ο Π. Νίκας καταλήγοντας.

 


NEWSLETTER