Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 18:08

Στο δήμαρχο Καλαμάτας το Δ.Σ. της Συκικής

Γράφτηκε από την

Για την έγκριση της αναδιάρθρωσης των συκεώνων ενημερώθηκε κυρίως, χθες, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, από τον πρόεδρο της Συκικής Παναγιώτη Παπαγεωργίου και μέλη της διοίκησης της οργάνωσης, σε συνάντησή τους στο Δημαρχείο.


Οπως σημειώθηκε κατά τη συζήτηση, είναι σημαντικό ότι ελήφθη η διαβεβαίωση ένταξης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης της χρηματοδότησης του εν λόγω έργου μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και μάλιστα σε ποσοστό ενίσχυσης 80% αντί του 30% που συνηθίζεται σε αντίστοιχες δράσεις.
Επίσης, έγινε γνωστό ότι για το υπουργείο θα αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα η αναδιάρθρωση του αποξηραμένου σύκου με αισιόδοξη πρόβλεψη έναρξης υλοποίησης εντός του 2021, λόγω της δυναμικής του προϊόντος και της τεκμηριωμένης μελέτης που παρουσίασε η Συκική.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, ένα κρίσιμο θέμα και επόμενος στόχος που τέθηκε, προκειμένου να υπάρξει διεκδίκηση το επόμενο διάστημα, είναι το ζήτημα της άρδευσης για την επιτυχή υλοποίηση της αναδιάρθρωσης, αλλά και γενικότερα για την αντιμετώπιση φαινομένων που επηρεάζονται από την κλιματική αλλαγή.
Ο δήμαρχος εξέφρασε για μια ακόμα φορά τη στήριξή του προς τη συνεταιριστική οργάνωση, σημειώνοντας ότι ο δήμος θα συνεχίσει να είναι συμπαραστάτης των προσπαθειών που εξελίσσονται για την υποστήριξη και ενίσχυση του εμβληματικού προϊόντος της περιοχή μας.