Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021 20:44

Ο Λάσκαρης για το αλσύλλιο Μπούκας

Γράφτηκε από την
Ο Λάσκαρης για το αλσύλλιο Μπούκας

“Εθελοντές και ο Σύλλογος Αθλουμένων Μεσσήνης μετέτρεψαν το αλσύλλιο της Μπούκας σε έναν «πνεύμονα» στην καρδιά της παραλιακής ζώνης και συνάμα είναι μια σπουδαία παρακαταθήκη για την πόλη”.

Αυτό επισημαίνει ο δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης Γιάννης Λάσκαρης και σημειώνει σε ανακοίνωσή του:
“Μια σημαντική παρέμβαση που ανάγει προοπτικές σε αθλητικές δραστηριότητες, αλλά και ομορφαίνει την καθημερινότητα των πολιτών της Μεσσήνης και αποτελεί μια περιπατητική πρόταση για τους φίλους του εναλλακτικού τουρισμού, ολοκληρώθηκε πρόσφατα στο αλσύλλιο της Μπούκας στη Μεσσήνη.
Ο καθαρισμός του αλσυλλίου αρχικά από ομάδα εθελοντών και η ήπια και με σεβασμό στον περιβάλλοντα χώρο παρέμβαση του Συλλόγου Αθλουμένων Μεσσήνης μετατρέπει τον αλσύλλιο σε έναν «πνεύμονα» στην καρδιά της παραλιακής ζώνης και συνάμα είναι μια σπουδαία παρακαταθήκη για την πόλη. Αυτό που φάνταζε ουτοπικό για δεκαετίες έγινε πραγματικότητα με την διάθεση την αγάπη και την προσήλωση στην ιδέα της προσφοράς στους πολίτες από ομάδα πολιτών που λειτούργησαν εθελοντικά και με την επιτήρηση του αρμόδιου φορέα.
Σήμερα το αλσύλλιο είναι καθαρό, φιλόξενο για τους περιπατητές και τους αθλητές που θέλουν να ασκηθούν σε ένα παρθένο και σκιερό περιβάλλον. Είναι ένα «φυσικός πολυχώρος» όπου οι οικογένειες με τα μικρά παιδιά μπορούν να περπατήσουν να περάσουν δημιουργικές στιγμές και τις πιο ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Σύλλογο Αθλουμένων Μεσσήνης για την ολοκλήρωση ενός οράματος, και φυσικά στην Εθελοντική Δράση Μεσσήνης με πρωτεργάτη τον Γιάννη Πατσαβούρα που έβαλε τα θεμέλια για να καθαρισθεί πριν μήνες για πρώτη φορά το αλσύλλιο, καθώς παρότρυνε και ενεργοποίησε πολίτες και φορείς για μια τέτοια δράση.
Προσωπικά αισθάνομαι δικαιωμένος μετά από παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και δημόσια για το θέμα αυτό και περήφανος για το σθένος των συμπολιτών μου. Είναι μια μεγάλη χαραμάδα ελπίδας και άλλο ένα μεγάλο βήμα στην αναβάθμιση της καθημερινότητάς μας και την αξιοποίηση ενός χώρου που ανήκει σε όλους και συνάμα αξίζει τον σεβασμό όλων”.


NEWSLETTER