Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021 15:09

Από “Κτηριακές Υποδομές ΑΕ” έργα σε Τέντα και Πολυκλαδικό με ευχαριστίες σε Σαμαρά (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Από “Κτηριακές Υποδομές ΑΕ” έργα σε Τέντα και Πολυκλαδικό με ευχαριστίες σε Σαμαρά (βίντεο)

 

Οι “Κτηριακές Υποδομές ΑΕ” θα υλοποιήσουν το έργο της ψύξης - θέρμανσης της Τέντας, με το σύστημα μελέτη - κατασκευή, ενώ θα έχουν ουσιαστική συμβολή και στη βελτίωση των υποδομών του πρώην Πολυκλαδικού. Για το έργο της Τέντας διασφαλίστηκε η χρηματοδότηση με 341.000 ευρώ.

Αυτά επεσήμανε χθες σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλος, με αφορμή προχθεσινή σύσκεψη στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή υπηρεσιακών στελεχών της κρατικής εταιρείας. Ο δήμαρχος παρατήρησε ότι για τα δύο αυτά θέματα έδειξε ενδιαφέρον ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Στη δήλωσή του ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε: «Να πω ότι έχουμε μία εξαιρετική συνεργασία με τις “Κτηριακές Υποδομές ΑΕ”, με τον Αρκά πρόεδρο Τίμο Κατσίπο και τον Μεσσήνιο διευθύνοντα σύμβουλο Θανάση Γιάνναρη. Μία συνεργασία που έχει αποτελέσματα, καθώς μας βοηθά σημαντικά στο να τρέχουν γρήγορα έργα και μελέτες. Χθες, είχαμε στο Δημαρχείο την επίσκεψη ενός κλιμακίου από την ΚΤΥΠ, τη διευθύντρια του Τμήματος Μελετών και τον προϊστάμενο του Τμήματος Στατικών Μελετών, όπου και συζητήσαμε για δύο θέματα μαζί με στελέχη του δήμου. Αρχικά για τη σημαντική παρέμβαση, το έργο στην Τέντα με την ολοκληρωμένη παρέμβαση που θα λύσει το πρόβλημα ψύξης, εξαερισμού και θέρμανσης, καθώς και για το κτηριακό συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού.

Να πω στο σημείο αυτό ότι και για τα δύο αυτά θέματα έδειξε ενδιαφέρον και βοήθησε καθοριστικά ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος με κάθε ευκαιρία παρεμβαίνει προκειμένου να βοηθήσει το δήμο και την εξέλιξη έργων μας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι χρόνια τώρα υπάρχει μια προσπάθεια, ώστε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τις υποδομές στο πρώην Πολυκλαδικό. Έχουμε από καιρό καταθέσει και μία πρόταση στην Περιφέρεια και αναμένουμε να ανοίξει πρόσκληση, κινούμαστε ωστόσο και σε άλλες κατευθύνσεις για να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση, αν δεν υπάρξει πρόσκληση.

Τώρα όσον αφορά την Τέντα, η μελέτη και η κατασκευή θα γίνει από την ΚΤΥΠ, καθώς η αθλητική εγκατάσταση εξυπηρετεί και σχολικές αθλητικές δραστηριότητες. Ενα έργο επίσης που χρόνια ήταν στο πρόγραμμα και έρχεται σήμερα να μπει προς υλοποίηση, και λέω σήμερα, καθώς σήμερα διασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του έργου με 341.000 ευρώ”.


NEWSLETTER