Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021 08:00

Καλαμάτα: Εγκαινιάζεται από τον Χρυσοχοϊδη το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Δημοτικής και Ελληνικής Αστυνομίας (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Εγκαινιάζεται από τον Χρυσοχοϊδη το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Δημοτικής και Ελληνικής Αστυνομίας (βίντεο)

 

Την Τετάρτη 28 Ιουλίου θα βρίσκεται στην Καλαμάτα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και θα εγκαινιάσει το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Δημοτικής και Ελληνικής Αστυνομίας, που στεγάζεται στον ημιώροφο του ιστορικού Δημαρχείου της πόλης.

Την ικανοποίησή του για την έναρξη λειτουργίας του ΕΣΥΚ εξέφρασε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, επισημαίνοντας ότι σκοπός του Κέντρου είναι η αντιμετώπιση και η αποτροπή φαινομένων παραβατικότητας, κυρίως στα χωριά του δήμου, και η ανάπτυξη κοινών δράσεων μεταξύ Δημοτικής και Ελληνικής Αστυνομίας. Υπενθύμισε ότι είναι το 3ο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο στη χώρα μας, μετά από αυτά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι έχουν ξεκινήσει κοινές περιπολίες της ΟΠΚΕ και της Δημοτικής Αστυνομίας, και τα αποτελέσματα είναι θετικά. Στάθηκε στην πολύ καλή συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, παρατήρησε πως “έχουμε κάποια σημαντικά πράγματα να γίνουν ακόμα” και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι “το επόμενο διάστημα το Κέντρο θα λειτουργήσει ακόμα πιο δυναμικά και θα βελτιώσει την καθημερινότητα του δήμου και των συμπολιτών μας”.


NEWSLETTER