Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021 21:40

Πρόταση Καφαντάρη για να τιμηθεί ο Μπίρης από τον Δήμο Πύλου - Νέστορος

Γράφτηκε από την
Πρόταση Καφαντάρη για να τιμηθεί ο Μπίρης από τον Δήμο Πύλου - Νέστορος

 

Πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου - Νέστορος και τον δήμαρχο Παναγιώτη Καρβέλα για να τιμηθεί ο καταγόμενος από τη Χώρα συγγραφέας - ιατρός Γιάννης Μπίρης, κατέθεσε ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Καφαντάρης.

Αφορμή για αυτή την πρόταση είναι το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών 2020, στην τάξη των Γραμμάτων και των Τεχνών, που έλαβε ο Γιάννης Μπίρης για το βιβλίο “Κάστρα και Οχυρά της Μεσσηνίας”, που εξέδωσε η “Ε”

Ο κ. Καφαντάρης μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει τον Γιάννη Μπίρη “εξαίρετο επιστήμονα Ιατρικής και ακούραστο «εργάτη» της ιστορικής έρευνας και αναβάθμισης της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας”. Παράλληλα σημειώνει: “Η εξαιρετική αυτή τιμητική διάκριση στην πανηγυρική συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών για τον εορτασμό της 200ής επετείου της εθνικής παλιγγενεσίας αποτελεί για όλους εμάς θετικό παράδειγμα, που έχει στόχο την πολιτιστική αναβάθμιση και την προβολή του τόπου μας. Παράλληλα μας γεμίζει με περηφάνια, με τη μεγάλης εμβέλειας προσωπικότητα του συμπολίτη μας Γιάννη Μπίρη, την κοινωνική συμπεριφορά του και τη στάση ζωής του. Η προτεινόμενη βράβευση από τον δήμο μας αποτελεί μια επιπλέον αναγνώριση στο μεγάλο του έργο αλλά και θετικό παράδειγμα κοινωνικής συμπεριφοράς στον αντίποδα της μάστιγας της εποχής μας, τον ατομικισμό. Αναμένουμε την εισδοχή του θέματος της βράβευσης στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και καλούμε τη δημοτική αρχή και όλες τις δημοτικές παρατάξεις του δήμου μας να στηρίξουν την πρόταση βράβευσης του Γιάννη Μπίρη”. 


NEWSLETTER