Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 08:48

Εγκαινιάζεται το Ενιαίο Συντονιστικό - Συναντήσεις Χρυσοχοΐδη σε Καλαμάτα και Μεσσήνη

Γράφτηκε από τον
Εγκαινιάζεται το Ενιαίο Συντονιστικό - Συναντήσεις Χρυσοχοΐδη σε Καλαμάτα και Μεσσήνη

 

Σήμερα στις 10.30 το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εγκαινιάζει  το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο (ΕΣΥΚ) Δημοτικής κι Ελληνικής Αστυνομίας του Δήμου Καλαμάτας, στο ιστορικό Δημαρχείο της πόλης.

Το ΕΣΥΚ κατά της παραβατικότητας στεγάζεται στον ημιώροφο του Δημαρχείου, ενώ στην τελετή αναμένεται να παραστεί και ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ - αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του υπουργού αναμένεται να είναι λιτό, βασισμένο στα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία από τον κορονοϊό και σύμφωνα με πληροφορίες μας περιλαμβάνει συνάντησή του με στελέχη της ΕΛΑΣ στη Μεσσηνία και την Περιφέρεια Πελοποννήσου κι επίσκεψή του στη Μεσσήνη.

Να επισημάνουμε ότι είναι το 3ο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο που λειτουργεί στη χώρα μας μετά από αυτά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. “Σκοπός του είναι η αντιμετώπιση και η αποτροπή εκδήλωσης φαινομένων παραβατικότητας, κυρίως στα χωριά του δήμου και η ανάπτυξη κοινών δράσεων”, σημείωσε πρόσφατα ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Μέσω του ΕΣΥΚ προβλέπεται, μεταξύ άλλων, κοινή δράση σε θέματα όπως: Μεγάλες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις. Αστυνόμευση προβληματικών περιοχών. Ελεγχος της τήρησης των διατάξεων που αφορούν το υπαίθριο εμπόριο και τις λαϊκές αγορές. Αντιμετώπιση παρεμπορίου. Πολιτική Προστασία. Ελεγχος παράνομων σταθμεύσεων. Εφαρμογή αντικαπνιστικής νομοθεσίας. Επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά. Περιπολίες σε περιοχές του δήμου που εμφανίζουν έντονη παραβατικότητα. Ελεγχος της τήρησης των διατάξεων που αφορούν τα ζώα συντροφιάς.

Εγκαταλελειμμένα οχήματα.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ενέκρινε το μνημόνιο συνεργασίας του δήμου με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που περιλαμβάνει τη λειτουργία του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου (ΕΣΥΚ) στο ιστορικό Δημαρχείο για την καταπολέμηση της παραβατικότητας, με μεγάλη πλειοψηφία, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 6 Ιουλίου του 2020, σε συνεδρίαση στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Μεσσηνίας “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος”.

Τότε στο ρεπορτάζ της “Ε” αναφερόταν ότι “στη συζήτηση και στις πολλές τοποθετήσεις συμβούλων και δύο προέδρων κοινοτήτων, τονίστηκαν τα σοβαρά ζητήματα παραβατικότητας που βιώνουν τα χωριά του κάμπου στις Δημοτικές Ενότητες Αριος, Αρφαρών και Θουρίας, κυρίως από τους Ρομά. Εκφράστηκαν επίσης επιφυλάξεις, μέχρι και ενστάσεις, για τη λειτουργία του ΕΣΥΚ στο ιστορικό Δημαρχείο της πόλης και όχι σ’ ένα από τα χωριά του κάμπου, καθώς και για το ότι το Κέντρο δεν θα λειτουργεί αργίες και Σαββατοκύριακα (από τις 12.30 το μεσημέρι του Σαββάτου)”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER