Τρίτη, 10 Αυγούστου 2021 21:24

Κάηκαν πάνω από 4.250 στρέμματα στο Δήμο Πύλου - Νέστορος

Κάηκαν πάνω από 4.250 στρέμματα στο Δήμο Πύλου - Νέστορος

 

Να κηρυχθεί ο Δήμος Πύλου - Νέστορος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών στις ευρύτερες περιοχές Βασιλιτσίου και Βλαχόπουλου, έχει ζητήσει με έγγραφό του προς την κυβέρνηση ο δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας.

Οπως μας ενημέρωσε ο ίδιος, έχει ζητήσει και την αποστολή κλιμακίων από αρμόδιες υπηρεσίες για την καταγραφή των ζημιών, και ήδη χθες βρέθηκε στην περιοχή κλιμάκιο από το υπουργείο Υποδομών, από συναρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Πάτρα. “Σήμερα κατέγραψε τα πρώτα 4 σπίτια στην περιοχή του Βασιλιτσίου που κάηκαν, και αύριο θα καταγράψει και τα άλλα 5” παρατήρησε χθες ο δήμαρχος.

Οσον αφορά τη συνολική έκταση που καταστράφηκε στο δήμο, ο κ. Καρβέλας μας ενημέρωσε ότι στην περιοχή του Βασιλιτσίου κάηκαν 1.750 στρέμματα, από τα οποία 1.500 είναι ελαιόδεντρα, στοιχείο δραματικό για την ελαιοπαραγωγή και τους αγρότες της περιοχής.

Στη φωτιά στην περιοχή του Μαγκλαβά (Βλαχόπουλο και Κρεμμύδια) κάηκαν πάνω από 2.500 στρέμματα, η πλειοψηφία των οποίων είναι δασική έκταση. Ο δήμαρχος ανέφερε ότι καταστράφηκαν κι ελιές και έκταση κοντά σε δύο κτηνοτροφικές μονάδες. Παρατήρησε πως η φωτιά στην περιοχή του Μαγκλαβά χθες δεν είχε κατασβεστεί πλήρως – και σημείωσε ότι και στις δύο πυρόπληκτες περιοχές του δήμου χρειάζονται αντιπλημμυρικά έργα.

Τέλος, μας είπε ότι το επόμενο διάστημα, μάλλον την επόμενη εβδομάδα, θα συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα των πυρκαγιών.

Γ.Σ.