Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013 10:04

Φάκελος χρηματοδότησης για την πολεοδόμηση Μπούκας

Γράφτηκε από την
Φάκελος χρηματοδότησης για την πολεοδόμηση Μπούκας

Την υποβολή φακέλου χρηματοδότησης για την πολεοδομική μελέτη β' κατοικίας της Μπούκας καλείται να εγκρίνει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης.


Η μελέτη, προϋπολογισμού 70.380 ευρώ, αφορά παραλιακή περιοχή 330 στρέμματα, που προορίζονται για την ανάπτυξη β' κατοικίας με χρήση τουρισμού αναψυχής. Εν τω μεταξύ χθες κατατέθηκε από τον ανάδοχο στο δήμο η μελέτη γεωλογικής καταλληλότητας της προς πολεοδόμηση περιοχής. Η γεωλογική μελέτη είναι υποστηρικτική και απαιτείται από τη νομοθεσία για να προχωρήσει η διαδικασία πολεοδόμησης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της μελέτης, το μεγαλύτερο τμήμα της προς πολεοδόμηση περιοχής είναι κατάλληλο υπό προϋποθέσεις για δόμηση, καθώς "συνίσταται από αποθέσεις του ποταμού Παμίσου και ανήκει στην κατηγορία των προσχωματικών εδαφών (αλουβιακά εδάφη)". Επισημαίνεται επίσης ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη στις θεμελιώσεις ο υψηλός υδροφόρος ορίζοντας και οι εποχιακές μεταβολές αυτού.
Οπως ενημέρωσε χθες ο Δήμος Μεσσήνης, η γεωλογική μελέτη θα προωθηθεί για έγκριση στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος. Οσον αφορά τις υπόλοιπες μελέτες πολεοδόμησης και πράξης εφαρμογής έχει ήδη αναδειχθεί μετά από διαγωνισμό ο πολεοδόμος μελετητής, ο οποίος θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες το πρώτο στάδιο της μελέτης. Το στάδιο αυτό αφορά την ανάλυση της υπάρχουσας κατάστασης, καθώς και την αξιολόγηση των πολεοδομικών δεδομένων βάσει των αρχών και των σκοπών του πολεοδομικού σχεδιασμού.
Μάλιστα ο δήμος εκτιμά ότι το πρώτο στάδιο της μελέτης θα παραδοθεί πολύ νωρίτερα από τις προβλεπόμενες τμηματικές προθεσμίες της υπογεγραμμένης σύμβασης. Μετά την παράδοσή της θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση.
Ν.Κ.


NEWSLETTER