Τρίτη, 17 Αυγούστου 2021 11:30

Ονόματα προσωπικοτήτων στο Βασιλίτσι

Ονόματα προσωπικοτήτων στο Βασιλίτσι

Να δοθούν τα ονόματα προσωπικοτήτων που κατάγονταν από το Βασιλίτσι σε μία οδό και δύο πλατείες του χωριού αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου - Νέστορος, σε πρόσφατη συνεδρίασή του με τηλεδιάσκεψη.


Ειδικότερα, αποφάσισε: α) Η κοινοτική οδός από την οικία Θεοδώρου Ανδρέα Γούλα έως την πλατεία (παλιό ελαιοτριβείο) να ονομαστεί Οδός Αντιστράτηγου Βασιλείου Μαράντου. β) Η πλατεία στην είσοδο της κοινότητας (παλιό ελαιοτριβείο) να ονομαστεί Πλατεία
Γεωργίου Αντωνίου Μπίζου. γ) Η πλατεία μπροστά από το ναό Αγίου Βασιλείου να ονομαστεί Πλατεία Ιεραπόστολου Χρυσόστομου Παπασαραντόπουλου».
Στην εισήγησή του ο δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας αναφέρθηκε στον αντιστράτηγο Βασίλειο Δημητρίου Μάραντο, στον διακεκριμένο παγκοσμίως δικηγόρο -κυρίως για τους αγώνες του κατά του απαρχάιντ και υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων- Γεώργιο Αντωνίου Μπίζο, καθώς και στον αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Παπασαραντόπουλο που ήταν ο πρώτος ορθόδοξος Ελληνας ιεραπόστολος στην Αφρική, “για την πολυεπίπεδη προσφορά τους στον τόπο μας και στην παγκόσμια κοινότητα”.