Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2021 17:52

Σύσταση Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας στη Μεσσήνη (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Τη σύσταση και λειτουργία Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας ενέκρινε ομόφωνα την περασμένη Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης.

Στις αιτιάσεις του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάσου Τσερπέ και του ανεξάρτητου συμβούλου Μανώλη Δουρούμη ότι η δημοτική αρχή το καθυστέρησε 2 χρόνια, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος αντέκρουσε ότι “δεν αργήσαμε” και είπε πως “γίνεται σοβαρή δουλειά και προσεκτικά βήματα”. Επίσης, υποστήριξε ότι χρειαζόταν να προηγηθεί η επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Αρχηγού της ΕΛΑΣ αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη, ώστε να προχωρήσει η δημοτική αρχή στη λειτουργία του Συμβουλίου έχοντας πλέον εικόνα για το σχεδιασμό της αντιμετώπισης της παραβατικότητας στην περιοχή.

Ο κ. Αθανασόπουλος αντεπιτέθηκε και στον ισχυρισμό του ανεξάρτητου συμβούλου Γιώργου Τσώνη, ο οποίος νωρίτερα υπονόησε ότι την επίσκεψη του υπουργού ακολούθησε “η μετάθεση κάποιου συγκεκριμένου κυρίου” αφήνοντας να αιωρείται ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε… ρουσφέτι στη δημοτική αρχή. “Δεν επιδέχεται γελοιοποίηση σε αυτό το θέμα”, είπε ο δήμαρχος απευθυνόμενος προς τις μειοψηφίες και παράλληλα χαρακτήρισε ως φανταστικούς τους ισχυρισμούς του κ. Τσώνη περί μεταθέσεων. Επίσης, δέχτηκε ότι προεκλογικά είχαν αναδείξει ως παράταξη σε πρωτεύον το ζήτημα της παραβατικότητας στο δήμο, αλλά ποτέ δεν είπαν πως θα εκλείψει. Ωστόσο, “έχουν καλυτερεύσει τα πράγματα”, πρόσθεσε καταλήγοντας ο δήμαρχος.

Ο εισηγητής του θέματος, αντιδήμαρχος Τάσος Παπαγεωργίου ανέφερε ότι το Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας θα είναι 11μελές και θα απαρτίζεται από δημοτικούς συμβούλους, εκπροσώπους φορέων της πόλης και άτομα με επιστημονική κατάρτιση. Επίσης, διαβεβαίωσε τους κ.κ. Τσερπέ και Δουρούμη ότι θα υπάρχει ευρεία εκπροσώπηση και όχι μόνο από τη Δημοτική Ενότητα Μεσσήνης και τα μέλη του θα είναι άνθρωποι κοινής αποδοχής και γνώστες του αντικειμένου.

Ν.Κ.