Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 22:08

Δήμος Μεσσήνης: Ετοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές τα σχολεία

Γράφτηκε από την

 

Έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές την ερχόμενη Δευτέρα είναι τα σχολεία του Δήμου Μεσσήνης όπως διαβεβαίωσε τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του δήμου η πρόεδρός της, αντιδήμαρχος Ελένη Τσέλιου-Μουρούφα.

Η επιτροπή συνεδρίασε την Τετάρτη προκειμένου να εξετάσει την ετοιμότητα των σχολικών μονάδων εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την ασφαλή και υγειονομικά άρτια υποδοχή των μαθητών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, από την αντιδήμαρχο Παιδείας και πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Ελένη Τσέλιου-Μουρούφα επιβεβαιώθηκε η έγκαιρη προετοιμασία και ολοκλήρωση των προεργασιών από τις υπηρεσίες του δήμου, αναφορικά με την πρόσληψη των σχολικών καθαριστριών και τον καθαρισμό και την απολύμανση των εσωτερικών χώρων των σχολείων. Επίσης, η πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής για την έγκαιρη αποψίλωση και αποκατάσταση των αύλειων χώρων, την ολοκλήρωση αναγκαίων τεχνικών παρεμβάσεων στα σχολικά συγκροτήματα, συνεπεία -όπως είπε- της συνεργασίας και του σχεδιασμού που έγινε με τους αρμοδίους αντιδημάρχους.

Η κ. Τσέλιου διαβεβαίωσε τα μέλη της Επιτροπής ότι παρά τα προβλήματα που και ο Δήμος Μεσσήνης αντιμετωπίζει με τις ελλείψεις πόρων και προσωπικού, τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται θα αντιμετωπιστούν με σεβασμό προς την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές και τους γονείς, συμπληρώνοντας ότι «όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις θα συνεργαστούμε για την υγεία και ασφάλεια όλων, ώστε το 2021-2022 να αποτελέσει μια άρτια εκπαιδευτικά σχολική χρονιά».