Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021 21:34

Ο Δήμος Πύλου - Νέστορος αγοράζει σταφίδα και τη μοιράζει σε μαθητές

Γράφτηκε από την
Ο Δήμος Πύλου - Νέστορος αγοράζει σταφίδα και τη μοιράζει σε μαθητές

 

Σημαντική συμβολική κίνηση αποφάσισε να πραγματοποιήσει ο Δήμος Πύλου - Νέστορος, αγοράζοντας κορινθιακή σταφίδα για να τη μοιράσει στους μαθητές των σχολείων του.

Κίνηση που πέρα από την ενημέρωση για τη διατροφική αξία της σταφίδας, στοχεύει στη στήριξη του προϊόντος και των παραγωγών.

Ειδικότερα σε ανακοίνωση του δήμου σημειώνεται:

“Τη διανομή κορινθιακής σταφίδας στα σχολεία της περιοχής του ξεκινάει άμεσα ο Δήμος Πύλου - Νέστορος, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Πιο συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την τροποποίηση του προϋπολογισμού και τη διάθεση του ποσού των 10.500 ευρώ, για την αγορά κορινθιακής σταφίδας από την Ενωση Μεσσηνίας, προκειμένου να διανεμηθεί στους μαθητές των σχολείων της επικράτειάς του.

Σε δήλωση του ο δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας τόνισε: «Ο στόχος της απόφασής μας είναι διττός, πρώτον δίνουμε τη δυνατότητα στους μαθητές να γευτούν και να γνωρίσουν τη μεγάλη διατροφική αξία της μαύρης κορινθιακής σταφίδας, που είναι μεσσηνιακής παραγωγής, με απώτερο σκοπό να την εντάξουν στη διατροφή τους διαχρονικά. Παράλληλα όμως, με την κίνηση αυτή ενισχύουμε τις προσπάθειες της Ενωσης Μεσσηνίας προκειμένου να διαθέσει μέρος από τις σημαντικές ποσότητες του αδιάθετου προϊόντος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Πύλου - Νέστορος είναι ο πρώτος δήμος της Μεσσηνίας που αναλαμβάνει αυτή την υποχρέωση διανομής αδιάθετης σταφίδας, γεγονός που αποτελεί μια κίνηση συμπαράστασης στους σταφιδοπαραγωγούς για να διαθέσουν τις περσινές ποσότητες που πλέον είναι συσκευασμένες σε ατομικές μερίδες, ενώ την ίδια στιγμή αποτελεί και το καλό παράδειγμα σε άλλους δήμους ή φορείς να πράξουν αναλόγως”.


NEWSLETTER