Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2021 22:11

Μεταφύτευση δέντρων στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Την αφαίρεση και τη μεταφύτευση δέντρων που βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους και δημιουργούν προβλήματα στην πόλη και στον Αγιο Φλώρο, ενέκρινε σήμερα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας.

Ειδικότερα, αποφασίστηκαν: Η μεταφύτευση δύο δέντρων είδους σφενδάμου στο νότιο πεζοδρόμιο της οδού Λυκούργου, 61 διότι βρίσκονται στην είσοδο - έξοδο υπό ανέγερση καταστήματος αναψυκτηρίου. Η μεταφύτευση των δέντρων αυτών θα γίνει με δαπάνη της εταιρείας και σε χώρο που θα υποδείξει η Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου. Η εκρίζωση δύο ελαιοδέντρων και η ανακατασκευή του πεζοδρομίου επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου 66Α, διότι το ριζικό σύστημα των δέντρων έχει σηκώσει το τσιμεντένιο πεζοδρόμιο και ελλοχεύει κίνδυνος για τους πεζούς. Η αφαίρεση πέντε ευκαλύπτων στον Αγιο Φλώρο, μετά από σχετικό αίτημα του προέδρου της κοινότητας για λόγους επικινδυνότητας, για άλλη αισθητική με διαφορετικά φυτά στο μικρό πάρκο στην έναρξη της παλιάς κοίτης του Παμίσου και για ισόρροπη ανάπτυξη όλων των δέντρων στις όχθες της νέας κοίτης.

Η ΝΗΣΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΤΑ

Κατά τη συζήτηση του θέματος ο σύμβουλος του “Πρότυπου Δήμου” Ανδρέας Καραγιάννης έθεσε το θέμα της βλάστησης στη νησίδα της οδού Ακρίτα, όπου δεν υπάρχει ορατότητα στους οδηγούς και δημιουργούνται κίνδυνοι για την οδική ασφάλεια, ζητώντας να αλλάξει το είδος της βλάστησης ή οι δάφνες να κουρεύονται πιο τακτικά, ανά μήνα. Οπως είπε, μετέφερε την προσωπική του εμπειρία όπου με το αυτοκίνητό του παραλίγο να χτυπήσει ντελιβερά που εκινείτο με ταχύτητα, τον οποίο δεν είδε λόγω της βλάστησης στη νησίδα της Ακρίτα. “Ξεκάθαρα το βάζω, όχι αντιπολιτευτικά, αλλά για να μη γίνουν άλλα ατυχήματα”, παρατήρησε ο κ. Καραγιάννης.
Το πρόβλημα παραδέχθηκε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας, αναφέροντας ότι κάνουν αυστηρό κούρεμα στις δάφνες στην Ακρίτα και στη Φιλελλήνων κι εξέφρασε αμφιβολία αν η λύση είναι να ξεριζώσουν τις δάφνες.