Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021 21:30

Τριφυλία: Δριμής για πλατείες,“Πυρσό” και Θεοδωράκη

Γράφτηκε από την
Τριφυλία: Δριμής για πλατείες,“Πυρσό” και Θεοδωράκη

Στην απουσία διαλόγου για την πλατεία Φιλιατρών αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της “Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας” Δημήτρης Δριμής στη διά ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας.

Επίσης, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της παράταξής του, αναφέρθηκε στο θέμα του εμπαιγμού του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλιατρών “Πυρσός”, στην κωλυσιεργία απόδοσης τιμής στον αείμνηστο Μίκη Θεοδωράκη, στην κατάρρευση δρόμων και στην αδράνεια της δημοτικής αρχής
Αναλυτικά αναφέρει:
«Εμπαιγμός του “Πυρσού”. Ο “Πυρσός” είναι ένας σημαντικός πολιτιστικός σύλλογος, με πλούσια δράση και προσφορά στα Φιλιατρά και σε ολόκληρη την Τριφυλία. Λειτούργησε, μεταξύ άλλων, κινηματογραφική λέσχη και ήταν μέλος της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (Ο.Κ.Λ.Ε.) και του Δικτύου Δημοτικών Κινηματογράφων. Στα πλαίσια του εορτασμού των 200 χρόνων από την επανάσταση του `21 είχε προγραμματιστεί η παράσταση ATAVISM σε συνεργασία με την αρμόδια επιτροπή του δήμου. Με ευθύνη της δημοτικής αρχής, σύμφωνα με ανακοίνωση/καταγγελία του “Πυρσού”, ματαιώθηκε η παράσταση δύο (2) φορές την τελευταία στιγμή, ενώ πραγματοποιήθηκαν άλλες εκδηλώσεις με άλλους φορείς. Ο “Πυρσός” με επιστολή του θέτει ζήτημα σεβασμού του συλλόγου και αποζημίωσης των συντελεστών. Ο πολιτισμός απαιτεί σκληρή δουλειά και για την προετοιμασία μιας παράστασης εργάζονται άνθρωποι για ώρες, μέρες, μήνες. Η δημοτική αρχή οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα του συλλόγου. (Η επιπολαιότητα, βέβαια, της δημοτικής αρχής δεν μας εκπλήσσει. Το θέμα των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από το ‘21 το έφεραν στο ΔΣ ως έκτακτο προ ημερήσιας. Τέτοιος προγραμματισμός και σεβασμός στο γεγονός).
Απόδοση τιμής στον αείμνηστο Μίκη Θεοδωράκη. Από τις 7/9 έχουμε ζητήσει το θέμα απόδοσης τιμής στον αείμνηστο Μ. Θεοδωράκη να εισαχθεί στο Δ.Σ. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 5 συνεδριάσεις και το θέμα δεν έχει έρθει, αν και το θέτουμε κάθε φορά. Ο πρόεδρος και η δημοτική αρχή κωλυσιεργούν. Ουσιαστικά αρνούνται τη συζήτηση. Προφανώς δεν αντιλαμβάνονται πολιτιστικά, διανοητικά και εθνικά μεγέθη. Μας αναγκάζουν, για ένα θέμα που απαιτούνται και προσφέρεται για συναινέσεις να κινηθούμε διαφορετικά. Η συζήτηση στο Δ.Σ. θα γίνει.
Σιτοχώρι – Καρυές - Αγροτική οδοποιία. Στο Σιτοχώρι ο κεντρικός δρόμος έχει καταρρεύσει, μεγάλα οχήματα δεν περνάνε και το χωριό έχει κοπεί στα δύο. Στο δρόμο για τις Καρυές, ανάμεσα σε δύο στροφές, έχει καταρρεύσει/βυθίσει ο δρόμος και έχει καταστεί ιδιαίτερα επικίνδυνος, για τα διερχόμενα οχήματα. Εάν το βύθισμα συνεχιστεί, οι καιρικές συνθήκες το επιτείνουν, οι Καρυές θα αποκοπούν. Και τα δύο προβλήματα χρονίζουν και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καιροπετάει από μήνα σε μήνα τους προέδρους και τους κατοίκους. Μπορεί η δημοτική αρχή να μας ενημερώσει ποιόν πιθανό μήνα, ποιου πιθανού έτους θα ενεργήσει; Επισημαίνουμε, για άλλη μια φορά, την ανάγκη άμεσης παρέμβασης στην αγροτική οδοποιία του δήμου.
Πλατείες Φιλιατρών - Γαργαλιάνων. Έχουμε ζητήσει, όπως και άλλοι συνάδελφοι, ένα ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο στα Φιλιατρά για το θέμα της ανάπλασης της πλατείας. Το θέμα έχει αναστατώσει και διχάζει την τοπική κοινωνία, δεν έχει συζητηθεί στο συμβούλιο, ενώ εγείρονται ζητήματα κατασπατάλησης και κακής ιεράρχησης. Ζητάμε, για άλλη μια φορά, τη σύγκληση του Δ.Σ. ώστε να δούμε, επιτέλους, και να συζητήσουμε την λεγόμενη ανάπλαση. Σε διαφορετική περίπτωση θα συγκληθεί το ΔΣ με συγκέντρωση υπογραφών από τους δημοτικούς συμβούλους. Η πλατεία των Φιλιατρών, όπως και των Γαργαλιάνων αλλά και κάθε πόλης και χωριού είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Δεν μπορεί να γίνονται παρεμβάσεις ερήμην του συμβουλίου και των κατοίκων/χρηστών των πλατειών, από τον κάθε Καλατράβα».


NEWSLETTER