Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 17:54

Αγανάκτηση κατοίκων για φωτιά στο Αλιμάκι

Γράφτηκε από τον
Αγανάκτηση κατοίκων για φωτιά στο Αλιμάκι

Φωτογραφία αρχείου

Αγανακτισμένοι και αναστατωμένοι είναι οι κάτοικοι που βρίσκονται κοντά στο Αλιμάκι και την ευρύτερη περιοχή, βλέποντας για ακόμη μια φορά τον παράνομο σκουπιδότοπο του Δήμου Τριφυλίας να καίγεται.

Οι καπνοί που από το πρωί του Σαββάτου άρχισαν να βγαίνουν μέσα από τους τεράστιους όγκους σκουπιδιών, προκάλεσαν για ακόμη μια φορά την ανησυχία όλων.

Όπως μας είπαν κάτοικοι της περιοχής, νιώθουν πραγματικά ότι εμπαίζονται και ότι είναι τα θύματα όλης της υπόθεσης. Είναι αναγκασμένοι κάθε τρεις και λίγο να ζουν με τους καπνούς από τη χωματερή, μαζί με όλη την υπόλοιπη περιβαλλοντική επιβάρυνση που έχει υποστεί η περιοχή. Έχουν ακούσει υποσχέσεις, ωστόσο δεν έχει αλλάξει κάτι.

Σημειώνουν μάλιστα ότι η κατάσταση είναι ακόμη πιο τραγική καθώς πλησιάζει η περίοδος της ελαιοσυγκομιδής και δεν μπορούν να πάνε ούτε στα κτήματά τους.

Από την άλλη, από πλευράς του Δήμου Τριφυλίας γίνονται επιχωματώσεις, προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά αλλά και να σβήσει, πράγμα δύσκολο λόγω του μεγάλου όγκου σκουπιδιών.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER