Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 20:44

Εορταστικές εκδηλώσεις στη Μεγαλόπολη

Γράφτηκε από την
Εορταστικές εκδηλώσεις στη Μεγαλόπολη

 

Στις 11.15 το πρωί θα αρχίσει αύριο 28η Οκτωβρίου, στη Μεγαλόπολη, η παρέλαση των μαθητών δημοτικών σχολείων, γυμνασίου, γενικού λυκείου και ΕΠΑΛ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από το δήμο, για την 81η επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα ψαλεί τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αγωνιστών ηρώων του 1940, και στην κεντρική πλατεία της Μεγαλόπολης θα γίνει κατάθεση στεφανιών από μαθητές και μαθήτριες των σχολείων. Σε περίπτωση άσχημων καιρικών συνθηκών, η κατάθεση στεφανιών των σχολείων θα υπαχθεί στο πρόγραμμα της αυριανής ημέρας.

Αύριο 28η Οκτωβρίου, στις 9.45 το πρωί θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στο ναό του Αγίου Νικολάου. Στις 10.30 στην κεντρική πλατεία, θα ψαλεί τρισάγιο προ του ηρώου, θα γίνει κατάθεση στεφανιών από φορείς και σωματεία, και θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον εκπαιδευτικό του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγαλόπολης Δημήτριο Καλαϊτζίδη.

Στις 11.15 θα αρχίσει η παρέλαση των σχολείων.

Μετά τη λήξη των μαθητικών εκδηλώσεων ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο θα δεξιωθούν τους δημότες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προγράμματος, θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, όπως ορίζονται εκ του νόμου.


NEWSLETTER