Αυτό γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, λίγο πριν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου σταδίου από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.
Ο περιφερειάρχης, παράλληλα, γνωστοποίησε με έγγραφό του προς τον αναπληρωτή υπουργό τις κύριες παρεμβάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Δήμο Μεσσήνης, αναφέροντας ειδικότερα:
- Υλοποιείται το έργο βελτίωσης στα τμήματα Μεσσήνη – Εύα και Εύα – Λάμπαινα της 7ης επαρχιακής οδού, συνολικού προϋπολογισμού 8.670.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Ε.Π. Πελοπόννησος 2014 – 2020.
- Σε διαδικασία κατακύρωσης τελεί η σύμβαση για τη μελέτη διασύνδεσης των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης στο παραλιακό μέτωπο, με κατασκευή νέας γέφυρας στον Πάμισο, έργο συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΠΔΕ.
- Σε διαδικασία κατακύρωσης τελεί η σύμβαση για τη μελέτη κατασκευής νέου οδικού άξονα Αρφαρά – Λάμπαινα, συνολικού προϋπολογισμού 960.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΠΔΕ.
- Έχουν ολοκληρωθεί οι οριστικές μελέτες του έργου βελτίωσης της 22ης και 24ης επαρχιακής οδού, στο τμήμα Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη και της οδού Αρσινόης – Αρχαιολογικού Χώρου», προϋπολογισμού 21.703.960 ευρώ, το οποίο αφορά τη βελτίωση των γεωμετρικὠν χαρακτηριστικών των οδικών αξόνων με τα αναγκαία τεχνικά έργα.
- Ολοκληρώνονται οι οριστικές μελέτες και υποβάλλεται αίτημα χρηματοδότησης στο ΠΔΕ για την υλοποίηση του έργου της γέφυρας Μαυροζούμαινας επί της 7ης επαρχιακής οδού Εύα – Μελιγαλάς, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ.