Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2021 20:00

Καλαμάτα: Εγκαινιάστηκαν τα Δημοτικά Υπνωτήρια (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Εγκαινιάστηκαν σήμερα το απόγευμα, τα Δημοτικά Υπνωτήρια στην Καλαμάτα, στο Δυτικό Κέντρο, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας.

Κοινωνική δομή του δήμου με χαρακτηριστικά μεταβατικής - προσωρινής φιλοξενίας έως και 16 ανθρώπων, άστεγων συμπολιτών μας.

Πρόκειται για δύο χώρους, ο ένας δίπλα στον άλλον, με 16 κρεβάτια, ψυγείο, τουαλέτες, νιπτήρα, πλυντήριο, ντους και τηλεόραση.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε ότι “εκπληρώνουμε έναν στόχο που είχαμε θέσει, μια δομή που εξυπηρετεί ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη”. Παρατήρησε πως “δεν νοείται κοινωνία που πάει μπροστά χωρίς τέτοιες πρωτοβουλίες” κι ενημέρωσε ότι θα ανοίγει κάθε βράδυ και θα κλείνει το πρωί και οι άνθρωποι που θα φιλοξενούνται, θα καλύπτουν και τις ανάγκες ατομικής υγιεινής.

Ο κ. Βασιλόπουλος δήλωσε ότι “με πράξεις στεκόμαστε δίπλα στον πολίτη” και βεβαίωσε πως ο δήμος θα συνεχίσει με τέτοιες δράσεις, όπως τα Δημοτικά Πλυντήρια, το ΚΔΗΦ, το ΚΗΦΗ, το παράρτημα ρομά και το όχημα για το ΚΔΑΠμεΑ.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης είπε “αγάπα τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου” και παρατήρησε ότι αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για το δήμο τα κοινωνικά και τα θέματα πρόνοιας, η υποστήριξη σε πένητες. Διευκρίνισε πως θα προσφέρουν φιλοξενία για μικρό χρονικό διάστημα και πληροφόρησε ότι το επόμενο διάστημα θα λειτουργήσουν και τα Δημοτικά Πλυντήρια.

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος συνεχάρη τον δήμαρχο και το δήμο, που πλησιάζει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Δήλωσε ότι το επόμενο ΕΣΠΑ έχει πολλά χρήματα, 104 εκ. ευρώ γι’ αυτούς τους άξονες και παρατήρησε ότι “έχουμε εργαλεία για τέτοιες δράσεις και θα συνεργαστούμε”.

Γ.Σ.