Σάββατο, 06 Νοεμβρίου 2021 22:22

Ενημέρωση Λεβεντάκη για Καλό Νερό – Τσακώνα και πλατεία Φιλιατρών

Ενημέρωση Λεβεντάκη για Καλό Νερό – Τσακώνα και πλατεία Φιλιατρών

 

Η έμφαση που δόθηκε στο δρόμο Καλό Νερό – Τσακώνα και στην ανάπλαση της πλατείας Φιλιατρών, στη συνάντηση του δημάρχου Τριφυλίας Γιώργου Λεβέντακη με τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, τονίζεται από το Γραφείο Τύπου του δημάρχου.

Για το δρόμο σημειώνεται το ενδιαφέρον που έδειξε ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην Τριφυλία, ενώ για την πλατεία ότι «τα χρήματα αυτά είναι για τα Φιλιατρά και εκεί θα πάνε».

Πιο συγκεκριμένα το γραφείο του δημάρχου αναφέρει:

«Κατά τη συνέντευξη Τύπου, μετά τη συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα με το δήμαρχο Τριφυλίας κ. Γεώργιο Λεβεντάκη, την Τρίτη (2-11-2021), στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, εκτός των άλλων έργων, που πρόκειται να υλοποιηθούν στο Δήμο Τριφυλίας, δόθηκε έμφαση και σε δύο επιπλέον έργα.

Το πρώτο, αφορούσε το δρόμο Καλό Νερό - Τσακώνα, για το οποίο ο πρωθυπουργός, κατά την τελευταία επίσκεψή του στην Τριφυλία, επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο κ. Νίκας επισήμανε, μεταξύ άλλων, σχετικά με το έργο αυτό, πως θα πρέπει να γίνει διεκδίκηση, για την κατασκευή ολόκληρου του οδικού άξονα Καϊάφας - Καλό Νερό - Τσακώνα, σημειώνοντας ότι για το δρόμο Λεύκτρο - Μεγαλόπολη - Αρχαία Ολυμπία, υπάρχει χρηματοδότηση του έργου αυτού, από το Ταμείο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης στη Μεταλιγνιτική Εποχή.

Το δεύτερο, αφορούσε στην ανάπλαση της κεντρικής πλατείας των Φιλιατρών, μετά τη μη έγκριση της προτεινόμενης μελέτης, από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νοτίου Ιονίου, του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο κ. Νίκας τόνισε, μεταξύ άλλων, σχετικά με το έργο αυτό, πως τα χρήματα της ανάπλασης έχουν διασφαλιστεί και πως το έργο αυτό θα πραγματοποιηθεί, με σεβασμό στην ιστορία της πόλης και με βάση τις υποδείξεις των υπηρεσιών, γιατί τα χρήματα αυτά είναι για τα Φιλιατρά και εκεί θα πάνε, γιατί κοιτάμε το μέλλον και την ανάπτυξη της περιοχής».