Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021 08:15

Καλαμάτα: Παραμένει η αβεβαιότητα για ανάπλαση Αναγνωσταρά (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Παραμένει η αβεβαιότητα για ανάπλαση Αναγνωσταρά (βίντεο)

 

Αβεβαιότητα εξακολουθεί να υπάρχει ακόμα στο Δήμο Καλαμάτας για την έναρξη υλοποίησης του έργου ανάπλασης της οδού Αναγνωσταρά, στο κέντρο της πόλης.

Απαντώντας χθες σε σχετική ερώτηση, ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος δήλωσε αισιόδοξος, γιατί ο ίδιος εργολάβος ξεκίνησε εργασίες και πάλι στην Αμφεια, στο έργο αγροτικής οδοποιίας που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Φιλόδημος”. Εργο για το οποίο είχε κινηθεί από το δήμο διαδικασία έκπτωσής του.

“Εδειξε διάθεση συνεννόησης, ελπίζουμε να έχει συνέχεια” είπε ο δήμαρχος αναφερόμενος στο έργο της Αναγνωσταρά, που έπρεπε να έχει ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες.

Ωστόσο, ο κ. Βασιλόπουλος ενημέρωσε ότι θα στείλουν την ειδική πρόσκληση στον εργολάβο για την έκπτωσή του, όπως προβλέπεται, μέχρι να ξεκινήσει το έργο.

Για το έργο ανάπλασης της οδού Ναυαρίνου, τμήμα Φαρών - Ακρίτα, που κλείνει από σήμερα για να ξεκινήσουν οι εργασίες, ο δήμαρχος παρατήρησε ότι “πρέπει να είμαστε δίπλα, να επιβλέπουμε, να ολοκληρωθεί στο 6μηνο”, όπως προβλέπεται. Παραδέχθηκε πως “θα δημιουργηθεί μια αναστάτωση, το ξέρουμε”, αλλά παρατήρησε ότι “το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό”. Και ανέφερε πως οι επαγγελματίες της εστίασης θα μπορούν να λειτουργούν στο βόρειο πεζοδρόμιο και το χειμώνα.

Γ.Σ.


NEWSLETTER